Svenska Handbollslandslaget AB

STYRELSE

Svenska Handbollslandslaget AB är ett till 100% ägt bolag av Svenska Handbollförbundet med kommersiellt fokus. SHLAB:s uppdrag är att säkra kommersiell framgång genom utvecklade relationer med näringslivet och metodiskt mediaarbete, baserat på hållbara värderingar och god handbollstradition. Bolaget jobbar strategiskt långsiktigt och operativt med tydliga fokusområden.

Bolagets styrelse består av ordförande Ebba Kilman samt ledamöter Robert Wedberg Jan Wifstrand, Sofia Bothelius, Emil Nilsson, Peter Nilsson och Stefan Lövgren (VD). Styrelsens sammansättning skall spegla bolagets uppdrag och dess kompetensområden.

EBBA KILMAN

Ebba Kilman styrelseordförande för Svenska Handbollslandslaget AB och arbetar som VD för Svenska Postkodlotteriet. Ebba har erfarenhet av marknadsföring och affärsutveckling bland annat som COO på Åhléns, CMO på Daniel Wellington och affärsområdeschef på Google.

ROBERT WEDBERG

Robert Wedberg är generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Som ledare har Wedberg tagit Önnereds HK till elitserien och Alingsås HK till både SM-guld och Champions League-spel.

JAN WIFSTRAND

Jan Wifstrand har en bakgrund som chefredaktör för Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Han grundade år 2000 Rapidus, en nyhetsbyrå för näringslivet i Öresundsregionen. Jan sålde Rapidus år 2022. Han arbetar huvudsakligen som moderator.

SOFIA BOTHELIUS

Sofia Bothelius har över 20 års erfarenhet inom retail, som bl.a.vd, strategi- och affärsutvecklingschef och hållbarhetschef. I dag är hon egen konsult samt senior rådgivare inom affärsutveckling och hållbarhet på Innovation Leadership Group. Sofias passion är att gå från ord till handling och att skapa engagemang och inkluderande miljöer.

EMIL NILSSON

Emil Nilsson har en bakgrund inom ledande positioner på bland annat Ericsson, Sandvik och Telia Company. I dag arbetar Emil med styrelseuppdrag, som rådgivare och som investerare.

 

PETER NILSSON

Peter Nilsson är mångårig vd och koncernchef för Trelleborg AB, en global industrikoncern med rötter i södra Sverige. Han är också styrelseledamot i ett antal bolag utanför Trelleborg. Peter har spelat handboll på elinivå några år innan industrikarriären tog över och har alltid följt handbollen på nära håll.

STEFAN LÖVGREN

Stefan Lövgren arbetar som vd för Svenska Handbollslandslaget AB, och har gjort det sedan bolagets start. Sedan 2016 sitter han även med i EHFs exekutiva kommitté.