Dam-VM 2023

VM avgörs 29 november–17 december 2023 i Sverige, Norge och Danmark. I Sverige genomförs gruppspel i Göteborg och Helsingborg. Finalhelgen avgörs i danska Herning.

Sverige spelar gruppspel (mot Kroatien, Kina och Senegal) och eventuell huvudrunda i Scandinavium. Speldagar 1, 3, 5, 7, 9 och 11 december.

Helsingborg Arena arrangerar ett gruppspel med Montenegro, Ungern, Paraguay och Kamerun. Speldagar 30 nov, 2 dec, 4 dec.


Köp biljett här!

Göteborg, Scandinavium: Grupp A (Sverige) + huvudrunda
Helsingborg, Helsingborg Arena: Grupp B

Herning, Jyske Bank Boxen: Grupp C (Danmark) + Grupp G + huvudrunda + kvartsfinaler + finalhelgen
Fredrikshamn, Arena Nord: Grupp D + Grupp H + huvudrunda + President’s Cup

Stavanger, Stavanger Idrettshall: Grupp E (Norge) + Grupp F
Trondheim, Trondheim Spektrum: Huvudrundor + kvartsfinaler


Har du frågor kring VM eller biljetter, maila [email protected]


Besök värdstaden Göteborg

Se vad som finns att göra under ditt besök i Göteborg! Vår eventkalender uppdateras dagligen och innehåller ett rikt urval av evenemang i Göteborg med omnejd. Klicka här

Upptäck naturen i och kring Göteborg! Klicka här


Besök värdstaden Helsingborg

Se på handboll i världsklass och upptäck en spännande stad. Helsingborg erbjuder ett rikt utbud av kultur, shopping och mat och dryck. Och såklart Danmark endast 20 minuter bort med färja. Hitta dina favoriter här

Handbolls-VM 2023 arbetar med hållbarhet inom fyra områden: Ekologisk, Social, Ekonomisk och Ledarskap. Minskat matsvinn, återbruk av material, rörelseglädje via Hand the Ball och Lilla VM, en sund ekonomi för fortsatt satsning på ungdomshandboll samt utbilda nya ledare i handbollen är några av aktiviteterna. Vi arbetar på central nivå, i våra värdstäder, via VM:s partners och hoppas nu att även publik och fans vill hjälpa till – bland annat genom att använda kollektivtrafiken till och från matcherna samt äta och dricka mer hållbart. Hållbarhetsarbetet från VM 2023 herrar kommer att fortsätta med sikte på i VM 2023 damer i Sverige, Danmark och Norge. Vi hoppas med vårt hållbarhetsarbete att kunna inspirera kommande arrangörer av internationella idrottsevenemang – såväl svenska som utländska.

Använd gärna kollektiva transportmedel, cykla eller gå till och från arenan, hjälp till att hålla snyggt inne och utanför arenan och välj gärna boende där hållbarhet är en viktig del av verksamheten när du övernattar, såsom VM:s partner Scandic Hotels.

Ricoh

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer, flerfunktionsskrivare, skannrar och kopieringsmaskiner.

Scandic

Scandic har det största och bredaste nätverket av hotell på den nordiska marknaden.

Stena Recycling

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag med närmare 1 900 medarbetare och 90 anläggningar, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

RedLocker

RedLocker har sedan 2018 lett en revolutionerande förändring – gratis mensskydd.