Herr-VM 2023

VM avgörs 11-29 januari 2023. I Sverige genomförs gruppspel i Göteborg, Jönköping, Kristianstad och Malmö samt mellanrundor i Göteborg och Malmö. Finalen spelas på Tele2 Arena i Stockholm inför 22 000 handbollsfans samt miljontals TV-tittare världen över.

Den 2 juli lottades grupperna och här är samtliga grupper som spelas i Sverige:

Grupp C, Göteborg – Sverige, Brasilien, Kap Verde, Uruguay

Grupp D, Kristianstad – Island, Portugal, Ungern, Sydkorea

Grupp G, Jönköping – Egypten, Kroatien, Marocko, USA

Grupp H, Malmö – Danmark, Belgien, Bahrain, Tunisien

Säkra din plats redan nu och upplev handboll i världsklass! Köp din biljett på www.handball23.com


Tänk hållbart under VM!

Vi arbetar aktivt med hållbarhet och även du kan bidra från ditt håll i samband med mästerskapet. Främst gäller det att se över ditt resande till och från matcherna, samt om du ska övernatta.

Hur kan du resa klimatsmart?
Vi uppmuntrar dig att resa klimatsmart till och från matcherna genom att välj kollektivtrafik om möjligt, så som buss, spårvagn och tunnelbana. Här hittar du till den lokala kollektivtrafiken för respektive stad: Stockholm, Göteborg, Jönköping, Malmö, Kristianstad.

Hur kan du vara medveten vid val av boende?
För att minska miljöbelastningen kan du aktivt välja ett miljömärkt boende. Vår samarbetspartner Scandic, där alla hotell är svanenmärkta, hittar du här. Och om möjligt, se till att välja boende så nära arenan som möjligt.

DT-04
VM23_Stena_250x250

Handbolls-VM 2023 arbetar med hållbarhet inom fyra områden: Ekologisk, Social, Ekonomisk och Ledarskap. Minskat matsvinn, återbruk av material, rörelseglädje via Hand the Ball och Lilla VM, en sund ekonomi för fortsatt satsning på ungdomshandboll samt utbilda nya ledare i handbollen är några av aktiviteterna. Vi arbetar på central nivå, i våra fem värdstäder, via VM:s partners och hoppas nu att även publik och fans vill hjälpa till – bland annat genom att använda kollektivtrafiken till och från matcherna samt äta och dricka mer hållbart. Hållbarhetsarbetet i VM 2023 herrar kommer att fortsätta med sikte på i första hand VM 2023 damer i Sverige, Danmark och Norge. Vi hoppas med vårt hållbarhetsarbete att kunna inspirera kommande arrangörer av internationella idrottsevenemang – såväl svenska som utländska.


Handlingsplan VM 2023 för rapportering vid förekomst av kränkningar, trakasserier eller andra osunda beteenden