Nyheter

Dam / 18 mars 2017

Även damerna besegrade Tyskland

I träningslandskampen i Partille Arena vann även Sveriges damer komfortabelt mot Tyskland med 33–28. Efter en hyfsat jämn första halvlek kunde Sverige gå till halvtidsledning med 15–11. I andra halvlek la Sverige i en extra växel och fick många enkla kontringar i kombination med ett bra målvakts- och försvarsspel.

• • •

Inledningsvis började matchen med bra skytte från Sveriges sida och Jenny Alm gör Sveriges första mål och Tysklands kvitterar snabbt med mål från Anna Loerper, som också är Tysklands största hot de första tio minuterna. Efter 21 minuter står det 8–8 och Loerper får en två minuters utvisning vilket gör att Sverige kan spela brett och varierat fram till första halvlekens slut, 15–11. Johanna Bundsen läser Tysklands skott utifrån och räddar även två straffkast.
I andra halvlek spelar Sverige tryggt bakåt matchen igenom där försvaret jobbar aggressivt och bra i sidled och Tyskland får svårt att komma igenom och komma till skott, vilket resulterar i flertalet kontringar för Sverige från bland annat Nathalie Hagman och Olivia Mellegård.
Det var ett brett anfallsspel med läckra inspel in till linjen från Bella Gulldén och Sabina Jacobsen, fint niometersskytte och genombrott från Jenny Alm, Johanna Westberg och Hanna Blomstrand.
I kväll flyger både herrar och damerna till Tyskland och imorgon spelas ett returmöte i Barclaycard Arena i Hamburg som är en del av Handbollens dag.
SVERIGE–TYSKLAND 33–28 (15–11)
Sverige: Jenny Alm 7, Nathalie Hagman 5, Bella Gullden 5, Johanna Westberg 3, Ulrika Toft Hansen 2, Hanna Blomstrand 3, Olivia Mellergård 2, Linn Blohm 2, Emma Fernis, Carin Strömberg, Marie Wall, Anna Lagerquist.
Tyskland: Anne Hubinger 6, Kim Naidzinavicius 5, Anna Loerper 4, Xenia Smits 4, Alicia Stolle 2, Julia Behnke 2, Stella Kramer 2, Svenja Huber, Kerstin Wohlbold, Evgenija Minevskaja.
Publik: 3 502 (Partille Arena).
Text: Björn Persson
Bilden: Linn Blohm gjorde två av de svenska målen när Sverige tog revansch på Tyskland från förlusten i EM i december och vann med 33–28 i Partille Arena. Foto: Bildbyrån.