Nyheter

Dam / 18 juli 2024

Svenska Handbollfans laddar för vinterns EM

I dag är det en vecka kvar till damlandslagets OS-premiär mot Norge i Paris och vi har en härlig handbollssommar att se fram emot. Kommande mästerskap är damernas EM i november och december och som vanligt kommer Svenska Handbollfans vara på plats.

De svenska damerna kommer i november att återvända till ungerska Debrecen där OS-biljetten säkrades i april. I vinter delar Ungern, Österrike och Schweiz på värdskapet för EM och Sverige har lottats in i grupp A som spelas i Debrecen och där motståndarna är Ungern, Nordmakedonien och Turkiet.

De två bästa lagen får går sedan vidare till huvudrundan, som också den avgörs i Debrecen, varifrån de två bästa lagen därifrån når semifinalspelet i österrikiska Wien.
Svenska Handbollfans erbjuder färdiga paket med matchbiljetter, resa och boende och anordnar också en fanzone på plats i Debrecen. Sista dagen att boka är 27 juli.

Läs mer och boka på Svenskahandbollfans.se.

EM 2024

Datum: 28 november–15 december
Värdländer: Schweiz, Ungern, Österrike
Antal lag: 24

Grupp A (Debrecen): Sverige, Ungern, Nordmakedonien, Turkiet
Grupp B (Debrecen): Montenegro, Rumänien, Serbien, Tjeckien
Grupp C (Basel): Frankrike, Spanien, Polen, Portugal
Grupp D (Basel): Danmark, Schweiz, Kroatien, Färöarna
Grupp E (Innsbruck): Norge, Österrike, Slovenien, Slovakien
Grupp F (Innsbruck): Nederländerna, Tyskland, Island, Ukraina
De två bästa lagen från varje grupp går vidare till huvudrundan där grupperna A/B/C korsas i Debrecen och grupperna D/E/F i Wien. De två bästa lagen från respektive grupp i huvudrundan går till semifinal i Wien.