Nyheter

Herr / 28 juli 2024

Darj missar Spanienmötet – Möller ersätter

Sverige får klara sig utan mittsexan Max Darj i mötet med Spanien i OS-gruppspelet i morgon då han drabbats av en muskelskada i låret. Han ersätts i truppen av Felix Möller som därmed får OS-debutera. 

Efter den inledande förlusten mot Tyskland ställs Sverige i morgon klockan 16.00 mot Spanien i en repris av EM-finalen 2022 och VM-bronsmatchen 2023. Sverige kommer där att spela utan Max Darj som är skadad.

– Max är väldigt viktig för oss både framåt och bakåt med sina ledaregenskaper och vi önskar förstås att han hade spelat, men nu får vi klara oss utan honom mot Spanien. Vi tror och hoppas att han kommer att kunna vara tillbaka i truppen senare i veckan. Felix finns på plats med oss och kommer att gå in i truppen och vi har stor tilltro till honom och vet att han kan prestera på hög nivå, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Felix Möller var med i den svenska guldtruppen i EM 2002 och har de två senaste säsongerna utsetts till Handbollsligans bästa mittsexa. Nästa säsong kommer han att representera Champions League-finalisten Ålborg.

Foto: Bildbyrån (montage)