Nyheter

EM 2026 / 2 september 2024

Redan stort intresse för EM 2026 – biljettsläpp i november

I januari 2026 är det dags för Sverige att stå värd för ännu ett handbollsmästerskap – och intresset är stort.  Närmare 8 000 personer har redan visat intresse till förköp av biljetter. Förköpsmöjligheten för alla öppnar den 12 september och drygt två månader senare, den 5 november, sker det officiella biljettsläppet.

– Det är glädjande med det stora intresset som visar att vår kampanj ”Fans First” blev så lyckad som vi hoppades. Det visar ett fortsatt högt intresse för landslagshandbollen och jag ser fram emot att återigen får uppleva en magisk stämning och fullsatta läktare när Sverige spelar mästerskap på hemmaplan, säger Tobias Frejfors VD, Handbolls-EM 2026 Sverige AB.

Som värdland är Sverige direktkvalificerade och kommer att spela sina gruppspelsmatcher i Malmö Arena. Den andra gruppen som arrangeras i Sverige avgörs i Kristianstad, och efter att EHF tidigare idag presenterat vilka lag som seedats in i gruppspelslottningen står det klart att Island återvänder till Kristianstad om de tar sig igenom kvalet. Ett kval som inleds i början på november senare i höst.

– Vi är nöjda med att Island är ett av lagen som eventuellt kommer spela i Kristianstad. Kristianstad Arena har under tidigare mästerskap varit fullsatt av isländska fans som alltid bidrar till en magisk stämning och handbollsfest. Nu håller vi tummarna för att de tar sig igenom kvalet, säger Frejfors.

EHF:s regelverk avgör

I enlighet med EHF:s regelverk har varje värdland rätt att placera in ett inkvalat lag i respektive värdstad. Det slutgiltiga beslutet fattas av EHF och är baserat på att öka publikintresset och fylla läktarna. Övriga placerade lag är Tyskland, som om de tar sig igenom kvalet, går in i grupp A som spelas i Herning, samt Färöarna som vid kvalificering går in i Grupp D som spelas i Oslo.

Mer info om seedningsförfarandet här

Handbolls-EM för herrar spelas i Sverige, Norge och Danmark den 15 januari – 1 februari 2026. De svenska spelorterna Malmö och Kristianstad blir värdstäder för Grupp E respektive Grupp F. Övriga spelorter är Oslo som arrangerar Grupp C och D, samt Herning som arrangerar grupp A och B. Huvudrundorna avgörs i Malmö, samt Herning, som också har finalspelet.

>> Anmälan till förköp görs här!