Nyheter

Partners / 24 oktober 2024

BAUHAUS går in som partner till svensk handboll

Från och med december 2024 är Bauhaus officiell partner till Svenska Handbollförbundet och seniorlandslagen. Avtalet är skrivet över fyra år.

– Det här samarbetet är stort för oss. Handbollen är populär i Sverige där såväl dam- som herrlandslaget är med i den yttersta världstoppen och så vill vi att det ska fortsätta vara, säger Bauhaus marknadsdirektör Johan Saxne.

Bauhaus fortsätter sin långsiktiga satsning på svensk idrott och breddar nu sitt engagemang in i den mycket folkkära sporten handboll. Avtalet gäller till och med 2028 och omfattar handbollen på såväl nationell som internationella nivå. Bland annat kommer Sverige att spela flera internationella mästerskap under perioden, däribland EM på hemmaplan för både herrarna (januari 2026) och damerna (december 2028).

– Som vi alla vet byggs landslag underifrån av barn och ungdomar får föreningar och ideella ledare runtom i landet gör ett fantastiskt arbete. Många av våra aktiveringar kommer därför att handla om att ge de bästa möjliga förutsättningar för framtiden. Vi kommer bland annat jobba med att förebygga psykisk ohälsa på olika sätt, bland annat via vår egen sportklubb och olika engagerade idrottsprofiler. Vi är också glada att ta plats på seniorlandslagens matchtröjor när de fortsätter att jaga medaljer i de internationella mästerskapen, säger Bauhaus marknadsdirektör Johan Saxne.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB och ansvarig för partnerfrågor inom svensk handboll:

– Det känns inspirerande att en av svensk idrotts största sponsorer nu också väljer att kliva in i svensk handboll. Bauhaus är verksamma i många länder där handbollen är stark och vi har en ömsesidig vilja att vara bäst på det vi gör. Att de väljer att skriva ett långt avtal med oss visar att de tror på det vi gör, såväl på landslagsnivå som i föreningarna runtom i landet.

OM BAUHAUS

BAUHAUS är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor och har idag varuhus i 19 länder. BAUHAUS etablerades i Sverige 1997 och är idag marknadsledande inom byggvaruhandeln med sina 24 varuhus på den svenska marknaden. BAUHAUS har sitt huvudsäte i Mannheim, Tyskland, där företagets första byggvaruhus invigdes år 1960.