Nyheter

Beach / 1 februari 2019

Årets första samling för beachlandslaget

Förra året blev det succé för de svenska beachherrarna med en historisk semifinalplats i VM. I morgon inleder laget den här säsongen med en samling i Göteborg.

• • •

Sverige var förra året för första gången någonsin representerat i VM i beachhandboll och imponerade under veckan i ryska Kazan.
Värdnationen Ryssland, flerfaldiga världsmästaren Brasilien och hårdsatsande USA besegrades i gruppen, Oman och Danmark besegrades i huvudrundan och Iran i kvartsfinalen innan Brasilien tog revansch i semifinalen. Sverige slutade till slut fyra i turneringen efter förlust i bronsmatchen mot Ungern.
I morgon samlas landslaget igen för första gången sedan VM-framgången. VM ska utvärderas och planeringen för kommande säsong kommer att sättas innan det är dags för träning på söndag i Kviberg Beachcenter.
Förutom att det blir EM-spel i Polen 2–7 juli fick Sverige tack vare VM-placeringen en biljett till Beach World Games, ett slags mini-OS för strandidrotter, som går av stapeln i San Diego, Kalifornien i oktober.
SPELARE PÅ HELGENS LANDSLAGSSAMLING
Martin Käck, Kävlinge HK
Niklas Ekberg, Kävlinge HK
Philip Larsson, Kävlinge HK
Erik Wessberg, Torslanda HK
Rasmus Dovsjö, Kuststadens HK
August Elmberg, Torslanda HK
Hampus Dahlqvist, Torslanda HK
Jesper Knutsson, Torslanda HK
Christoffer Mässing, Göteborg BHC
Peter Stelleck, HP Warta
Henrik Dahlberg, Torslanda HK
Text: Daniel Vandor