Nyheter

Beach / 26 mars 2024

Beachlandslaget åker till Kroatien

En turnering och två träningslandskamper mot Kroatien väntar för herrlandslaget i beachhandboll i månadsskiftet april/maj. I truppen som förbundskaptenen Heléne Bernhardtz tagit ut finns bland annat fyra debutanter. 

Senaste matchen som herrlandslaget i beachhandboll spelat var under EM i maj förra året, men snart är det dags igen. I slutet av april åker laget till Kroatien för att först spela Jarun Cup (28 april–1 maj) och sedan dubbla landskamper mot Kroatien.

– Vi hade ett lyckat läger i Falköping nyligen där vi hade 29 spelare på plats och vi känner att svensk beachhandboll verkligen tagit fart efter U-landslagens framgångar de senaste åren, säger förbundskaptenen Heléne Bernhardtz.

– Då vi har inte spelat någon match på nästan ett år är det viktigt för oss att få spela Jarun Cup där det blir ånga matcher. Vi får där möjlighet att testa spel och detaljer som vi sedan kan slipa på och utvärdera på plats. Spännande också att se de fyra debutanterna.

Debutanterna är Petter Brandt, Axel Hultén, Viktor Forsberg och Alex Nilsson.

Sverige spelar EM-kval i bulgariska Varna 11–14 juli. Dessförinnan, under midsommarhelgen, väntar ett läger och landskaper i franska Chateauroux.

TRUPPEN TILL KROATIEN

Simon Holmqvist, Halmstad Handboll/Göteborg BHC
Petter Brandt, H43 Lund/Lunds BHC
Axel Hultén, Halmstad Handboll
Viktor Forsberg, LIF Lindesberg/Vintrosa Beachhandboll
Oscar Johansson, H43 Lund/Lunds BHC
Carl Aronius  HK Varberg/Göteborg BHC
Martin Käck, Göteborg BHC
Niklas Ekberg, Staffanstorps HK/Göteborg BHC
Jesper Knutsson, Café Lillan HF/Göteborg BHC
Erik Wessberg, Göteborg BHC
Victor Paldanius, Lugi HF/Göteborgs BHC
Axel Nilsson, LIF Lindesberg/Vintrosa Beachhandboll

Foto: EHF