Nyheter

Beach / 24 juni 2021

Herrarnas trupp till EM i beachhandboll

Efter bronset på beach-OS 2019 är det dags för nytt mästerskap för beachhandbollslandslaget. 13–18 juli avgörs EM i Bulgarien och förbundskaptenen Heléne Bernhardtz har nu tagit ut de elva spelare som ska försvara de svenska färgerna. 

En debutant finns i den svenska truppen som åker till bulgariska Varna för att slåss om EM-medaljerna: Alfred Joelsson från OV Helsingborg.

– Vi saknar två rutinerade spelare i form av Erik Wessberg och Henrik Dahlberg som båda behövt tacka nej på grund av familjeskäl, men det är kul att få se Alfred, som är en utpräglad försvarsspelare, i det här här mästerskapet, säger förbundskapten Heléne Bernhardtz.

Kroatien, Polen och Bulgarien väntar i gruppspelet för Sverige.

– Vi ser verkligen fram emot att spela EM! I dag är det, på grund av pandemin, 617 dagar sedan vi spelade vår senaste match, så det ska bli härligt att spela igen. Målsättningen är att först och främst ta oss vidare från gruppen, sedan tar vi det därifrån.

• • •

Det är inte bara herrlandslaget som spelar EM i Bulgarien. För första gången är Sverige med på såväl dam- som herrsidan i U17-klasserna 8–11 juli. Dessa trupper togs uft för ett par veckor sedan, men två ändringar har skett. David Neij (Halmstads HF) ersätter Oscar Lindellherrsidan och KFUM Trollhättans Signe Karlsson ersätter Sol Karlssondamsidan så den senare ska spela U17-EM inomhus för Sverige.

SVERIGES TRUPP TILL EM I BEACHHANDBOLL

Datum: 13–18 juli
Spelort: Varna, Bulgarien
13 juli: Kroatien (13.00), Polen (17.00)
14 juli: Bulgarien (12.00)

Målvakter:
August Elmberg, Djurgårdens IF
Magnus Jönsson, Kävlinge HK
Vänster:
Niklas Ekberg, Göteborg BHC
Höger:
Hampus Dahlqvist, Torslanda HK
Martin Käck, Göteborg BHC
Specialister:
Jesper Knutsson, Göteborg BHC
Fredrik Suneson, Kävlinge HK
Linjer:
Philip Larsson, Kävlinge HK
Rasmus Dovsjö, Borlänge HK
Försvarare:
Alfred Joelsson, OV Helsingborg
Peter Stelleck, Göteborg BHC

Text: Daniel Vandor