Nyheter

Beach / 15 maj 2018

Tuffast tänkbara VM-grupp för Sverige

Lottningen för VM i beachhandboll i Ryssland är gjord, och Sverige hamnade i en riktig svårspelad grupp.

• • •

Under tisdagen gjordes lottningen för VM i Ryssland i sommar och förbundskapten Jesper Knutsson följde såklart skeendet noga. Sverige hamnade till slut i en supertuff grupp med hemmanationen Ryssland, storlaget Brasilien samt USA
– När jag såg lottningen hade jag skissat lite på vilka vi kunde möta. Jag skrev upp mitt mardrömsmotstånd och det är väl ungefär det vi fick (skratt). Samtidigt är det tre lag i gruppen som går vidare och vi ska vara det tredje laget tycker jag. USA är ett lag vi ska slå men det kommer bli otroligt tufft. Vi får ändå möta världens bästa lag vilket är grymt inspirerande och spännande, säger Knutsson som också ser en fördel med tuffa matcher tidigt:
– Går vi vidare så kan vi inte möta Brasilien och Ryssland igen förrän tidigast i semifinal, påpekar han.
Ser du Brasilien som den givna favoriten i detta VM?
– Dom har ju varit världens genom tiderna bästa lag, lite ihop med Kroatien. Ryssland har förvisso hemmaplan och har varit med i världstoppen länge, men Brasilien är ett klart bättre lag.
När spikas truppen?
– Tanken var att den redan skulle vara spikad men tyvärr råkade vi ut för en tråkig skada på Gustav Thorén när vi var i Zagreb senast. Han bröt tummen på första träningen och hur den exakta truppen ser ut beror lite på om han blir frisk eller inte. 14-15 spelare har chansen men runt nio har redan fått besked om att dom ska vara med.
Hur länge kan ni hålla dörren öppen för Gustav?
– Vi har sökt visum för de som är aktuella men tar ett beslut i början av juli kring honom, då ska vår läkare kika närmare på skadan. Man säger att det handlar om drygt åtta veckor och hinner han bli frisk så är det bara 20 dagar innan ett VM. Men är det osäkert kring hans medverkan har vi bra ersättare att ta in.

Grupperna

Grupp A
Kroatien
Iran
Uruguay
Argentina
Grupp B
Spanien
Ungern
Vietnam
Nya Zeeland
Grupp C
Qatar
Oman
Australien
Danmark
Grupp D
Brasilien
Ryssland
USA
Sverige
Text: Marcus Löfström
Foto: Bildbyrån