Nyheter

Dam / 9 maj 2023

16 damspelare åker till Playitas

Damlandslaget har fått ytterligare en möjlighet att samlas den här säsongen. 13–20 juni åker 16 spelare till Playitas med stöd av SOK för att fortsätta satsa mot VM i december och jakten på en ny OS-biljett.  

– Ett ypperligt tillfälle för oss att fortsätta jobba med förståelse för fysisk träning, säger förbundskaptenen Tomas Axnér

Säsongens två sista landskamper för damlandslaget spelades mot Danmark i början av april, men tack vare Sverige Olympiska Kommitté, SOK, får förbundskaptenen Tomas Axnér en ny möjlighet att samla landslagsaktuella spelare på träningsanläggningen Playitas på Fuerteventura.

16 spelare har kallats, där alla utom VästeråsIrstas målvakt Elin Lindholm och Olivia Mellegård (bilden), som nyss kommit tillbaka från en korsbandsskada, under säsongen har representerat Sverige i landskamper.

Fokus kommer att ligga på gymträning med SOK:s Rickard Nilsson, men även fyra till fem handbollspass kommer att äga rum.

– Vi är tacksamma att SOK återigen har gett oss möjligheten till en träningsvecka i en underbar miljö på Playitas. Det är ett ypperligt tillfälle för oss att fortsätta jobba med förståelse för fysisk träning, samt en möjlighet att testa våra spelare. Vi kommer även jobba med individuell skotteknik utefter varje individs behov, säger Tomas Axnér.

Några av de mest rutinerade spelarna som har långa säsonger i sina utländska klubbar är inte med på samlingen som ligger utanför de ordinarie internationella landslagsveckorna.

– Spelarna har haft en intensiv säsong och för vissa av våra spelare ligger den här veckan mitt i semestern. Då det också är viktigt att våra spelare får en möjlighet att återhämta sig så har vi valt att inte kalla de spelarna till den här samlingen, säger Axnér.

TRUPPEN TILL PLAYITAS

Målvakter:
Johanna Bundsen, IK Sävehof
Elin Lindblom, VästeråsIrsta HF
Vänstersex:
Jennifer Johansson, Skuru IK
Elin Hansson, SCM Ramnicu Valcea
Olivia Mellegård, IK Sävehof
Mittsex:
Olivia Löfqvist, Storhamar Håndball
Högersex:
Mathilda Lundström, Silkeborg-Voel KFUM
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK
Vänsternio:
Kristin Thorleifsdóttir, Horsens Håndbold
Tyra Axnér, Nykøbing Falster HK
Mittnio:
Jenny Carlson, Brest Bretagne HB
Daniela de Jong, SCM Ramnicu Valcea
Emma Lindqvist, Ikast Håndbold
Högernio:
Nina Koppang, IK Sävehof
Nina Dano, Horsens Håndbold
Moa Boqvist, Önnereds HK

Foto: Linda Carlsson