Nyheter

Dam / 16 augusti 2016

Blomstrand OS-debuterar mot Norge

Klockan 22 i kväll spelar Sverige kvartsfinal i OS-handbollen mot Norge. Det blir en förändring i den svenska truppen jämfört med gruppspelet då Lugi HF:s Hanna Blomstrand ersätter Michaela Ek.

• • •

När Hanna Blomstrand, vänsterhänt högernia och högersexa, togs ut som reserv i den svenska OS-truppen hade hon fortfarande inte spelat en enda officiell A-landskamp. I kväll får 19-åringen, som funnits på plats i Rio de Janeiro under turneringen, chansen att OS-debutera då hon har skrivits in i den svenska truppen.
Blomstrand ersätter Michaela Ek som fick utgå efter en smäll i gruppspelsmatchen mot Frankrike.
Motståndet i Blomstrands OS-debut kunde inte vara tuffare. På andra sidan står nämligen Norge, som är regerande OS-, världs- och Europamästare. I potten finns en semifinalbiljett.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela för Sverige i ett OS och det är ett häftigt läge att komma in i. Jag räknar inte att få jättemycket speltid, men skulle jag få det kommer jag att göra vad jag kan för att vi ska gå vidare, säger hon.
Hanna Blomstrand, som slutade tvåa i SM-slutspelets skytteliga i våras, spelade Sverige tre träningslandskamper i Nederländerna i mitten av juli. Kvällens landskamp blir därmed hennes fjärde.
Bilden: Hanna Blomstrand har varit reserv på plats i Rio de Janeiro. I kväll kliver hon in i laget. Foto: Bildbyrån

Lämna ett svar