Nyheter

Dam / 27 augusti 2020

Bundsen tillbaka som vinnare

Första ligamatchen på elva månader – då räddade Johanna Bundsen 42 procent av skotten och bidrog till att hennes Köpenhamn kunde vända och vinna mot Horsens i premiären av den danska ligan. 

– Jag hade gått och längtat, så det var kul att vara tillbaka, säger 29-åringen. 

Den 20 september förra året spelade Johanna Bundsen sin sista match innan hon blev mamma till Leah, som fyller fem månader i dag. Då stod Horsens för motståndet på hemmaplan.

I går var Bundsen tillbaka på planen i ligasammanhang – även den här gången med Horsens på andra planhalvan i hemmahallen i Köpenhamn.

Bundsen inledde på bänken, men kom in efter tio minuter och stod resterande del av första halvleken. Hon blev utbytt en kort stund i den andra, men kom snabbt tillbaka och bidrog starkt till att Köpenhamn kunde vinna. Totalt blev det tio räddningar och en räddningsprocent på fina 42 i spelet.

– Vinsten satt långt inne, men det gick vägen till slut. Vi låg under med tre bollar med nio minuter kvar att spela, så det var skönt att vi kunde vinna.

Hur var det att stå på planen igen? 

– Det var väldigt skoj. Vi hade publik på läktarna också och det var go stämning. Det var nästan ett år sedan jag spelade i ligan senast, så har hade gått och längtat.

Hur mår kroppen? 

– Kroppen svarar väldigt bra, men handbollsmässigt är jag inte där till fullo än. Men det blir bättre och bättre för varje gång jag står. Samtidigt har vi inte velat stressa heller och jag har verkligen kunnat ta god tid på mig att komma tillbaka. Jag har också fått fin hjälp av Marie Wedberg (sjukgymnast i landslaget) och har fått sommaren på mig att bygga upp mig.

Bundsen har spelat 88 A-landskamper och sex mästerskap för Sverige. Drömmen och målet är att det ska bli fler.

– Jag hoppas kunna hitta en nivå igen i mitt spel som gör att jag kan bli aktuell för att bli uttagen i landslaget igen. Det hade varit jätteroligt att spela fler landskamper och mästerskap, men då måste jag ju prestera också.

Bundsen var inte enda svenska på planen i går. I sitt lag fick hon se Sofia Hvenfelt och Hanna Blomstrand göra fyra respektive två mål.

– Överlag märktes det på båda lagen att ingen spelat ligamatch på länge. Det var fler tekniska fel än det brukar och det var nervigt och nervöst, men jag tycker att både Sofia och Hanna gjorde det väldigt bra.

Och Daniela Gustin och Melissa Petrén i Horsens? 

– De gjorde det också bra. Dani är förstaval på kanten och Melissa har stor del i deras spel, framför allt framåt. Hon tar mycket ansvar och många skott. Och att hon gjorde åtta mål var ju inte bra för oss (skratt).

• • •

Kristin Thorleifsdottír gjorde tre mål i sin ligadebut för Randers, det blev dock förlust mot Odense, 21–16.

• • •

Martina Thörn storspelade när Århus besegrade Skanderborg i tisdags. Hon räddade hela 23 av de 38 spelskott hon fick mot sig, en räddningsprocent på imponerande 61 (57,5 inklusive straffar). Nästan lika hög räddningsprocent, 56, stannade Jessica Ryde på när Herning-Ikast körde över Silkeborg-Voel på bortaplan (30–26), hon räddade fem av nio spelskott efter att ha kommit in.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån