Nyheter

Dam / 2 december 2019

Damernas EM-biljetter släpps i morgon

De svenska damlandslaget är mitt uppe i VM-spelet i Japan, men redan i morgon släpps biljetterna till EM-slutspelet i Danmark och Norge nästa år – där Sverige vid eventuellt avancemang kommer att spela gruppspelet i Fredrikshamn. 

Sverige inledde i september kvalet mot EM i Danmarks och Norge nästa december genom att besegra såväl Nordmakedonien som Portugal klart. Tjeckien ingår också i gruppen där de två bästa lagen efter att alla mött varandra två gånger går till EM.

Skulle Sverige nå dit väntar ett gruppspel i Arena Nord i Fredrikshamn och danskarna släpper redan i morgon biljetterna.

– Vi upplevde redan under VM 2015 ett stort intresse från Fredrikshamnsborna och nordjylländarna i stort att se matcherna i huvudrundan i Arena Nord. Den handbollsfesten hoppas vi tillsammans kunna återskapa i december 2020 och förhoppningsvis med svenskt deltagande som närmast blir en garanti för massa liv i staden och arenan, säger Morten Stig Christensen, generalsekreterare i Danska Handbollförbundet.

Biljetterna släpps på Ticketmaster.dk klockan 10.00 under tisdagen.

Carin Strömberg, lagkapten i Sverige, sa inför pågående VM-slutspelet i Danmark:

– Att representera sitt land i ett mästerskap är bland det mest ärofyllda man kan göra och vi kommer att göra allt för att vi ska kvalificera oss till EM i Danmark och Norge. Att vi i så fall får spela vårt gruppspel i Fredrikshamn är häftigt och vi kommer i så fall att göra Arena Nord till vår hemmaborg tack vare ett massivt stöd från våra supportrar som hjälper oss att vinna matcherna på planen.

Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån