Nyheter

Dam / 30 september 2016

Daniela Gustin landslagsdebuterar

Randersproffset Daniela Gustin erstätter Nathalie Hagman när det svenska damlandslaget åker till Polen nästa vecka. Det blir därmed debut i A-landslaget för 22-åringen från Göteborg.

• • •

På tisdag samlas de svenska damerna för första gången efter OS i Rio de Janeiro där Sverige föll mot Norge i kvartsfinalen. Laget tillbringar två dagar i Landskrona innan flyget går till Polen där två landskamper kommer att spelas.
Sverige möter Island den 7 oktober (16.00) och beroende på resultatet där väntar VM-fyran Polen eller Slovakien på lördagen.
Sedan tidigare står det klart att vänstersexan Olivia Mellegård och högersexan Emma Ekenman-Fernis, båda från IK Sävehof, landslagsdebuterar mot Island. Ytterligare en spelare kommer nu att göra sin första A-landskamp. 22-åriga högersexan Daniela Gustin, som från början enbart skulle vara med under dagarna i Landskrona, ersätter Nathalie Hagman på Polenresan.
– Nathalie är sliten, men kommer att vara med oss i Landskrona för att köra rehab. Sedan vill vi inte riskera någonting inför EM så vi har tillsammans med hennes klubb beslutat att hon får ledigt. Samtidigt blir det ett bra tillfälle att få se Daniela på den här nivån. Jag har följt henne både i Tyskland och nu i Danmark, där hon har gjort det bra. Det är en framtidsspelare som ska bli kul att se, säger förbundskaptenen Henrik Signell.
Detta är sista samlingen innan EM-truppen presenteras. EM spelas i Sverige 4–18 december. Värdstäder är Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg och Göteborg.
SVENSKA TRUPPEN TILL LÄGRET I LANDSKRONA OCH TURNERINGEN I POLEN
Målvakter:
Johanna Bundsen, IK Sävehof, 41 A-landskamper/0 mål
Filippa Idéhn, Team Esbjerg, 64/2
Martina Thörn, FC Midtjylland, 4/0
Vänstersex:
Loui Sand, IK Sävehof, 65/130
Olivia Mellegård, IK Sävehof, debutant
Vänsternio:
Jamina Roberts, IK Sävehof, 108/192
Jenny Alm, Team Esbjerg, 79/194
Johanna Westberg, Nykøbing Falster HK, 29/38
Mittnio:
Bella Gulldén, CSM Bukarest, 160/604
Carin Strömberg, Viborg HK, 23/18
Högernio:
Sabina Jacobsen, FC Midtjylland, 88/125
Ida Odén, IK Sävehof, 41/110
Hanna Blomstrand, Lugi HF, 4/2
Mittsex:
Linn Blohm, FC Midtjylland, 63/153
Frida Tegstedt, Issy Paris, 46/40
Högersex:
Emma Ekenman-Fernis, IK Sävehof, debutant
Daniela Gustin (H6), Randers HK, debutant
Med i Landskrona:
Nathalie Hagman, Nykøbing Falster HK (H6/H9), 95/249
Angelica Wallén (H9), Skuru IK, 79/100
Anna Lagerquist (M6), Lugi HF, 1/0