Nyheter

Dam / 10 oktober 2021

De Jong: ”Kul att se vad de bjuder upp till”

De svensk damerna är redo för andra omgången i kvalet till EM 2022. I kväll väntar Turkiet och assisterande förbundskaptenen Johanna Wiberg tror på en fartfyllt match. 

– Det är ett duktigt handbollslag som gillar omställningsspel och att löpa mycket, säger hon. 

Efter 30–17 mot Island i EM-kvalpremiären mot Island i Eskilstuna i torsdags är det i kväll dags för damlandslaget att gå en kamp mot Turkiet. 17.00 svensk tid blåses matchen i Eskisehir i gång.

Johanna Bundsens frånvaro i torsdags och faktumet att Linn Blohm inte är med i Turkiet gör att Daniela de Jong, som först togs ut som extraspelare på plats under dagarna i Eskilstuna, fått chansen att dra på sig landslagströjan för första gången i seniorsammanhang.

– Det var speciellt i torsdags, särskilt att spela inför så mycket publik. Det var första gången på nästan två år vi kunde göra det. Sen var det så klart kul att få komma in och få några minuter och lämnar på spelet, säger 23-årigen som är lagkapten i det Skuru IK som i våras vann SM-guld.

– Sen är det nytt spel, nya spelare och man är inte helt säker i spelet, men det är jättekul att få spela.

Om Turkiet, som varken hon eller någon annan i laget undantaget Jamina Roberts (2012) har mött i seniorsammanhang säger hon så här:

– De har ett lite småtrassligt spel, det kan komma någon gurkburk här och där eller någon kant som springer in, det ska bli kul att se vad de bjuder upp till.

Assisternande förbundskaptenen Johanna Wiberg är inne på samma spår.

– Turkiet har flera duktiga halvdistansspelare. Det kommer lite inlöp, lite utlöp, lite dutt, lite slungskott, man vet inte alltid vad de kommer med. Det händer väldigt mycket, det är ett duktigt handbollslag som gillar omställningsspel och löpa mycket, så det blir säkerligen en fartfyllt match, säger hon.

Matchen mot Turkiet sänds på TV6 och Viaplay 17.00.

Matchguide med laguppställningar, fakta och statistik

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån