Nyheter

Dam / 29 juli 2021

Elin Hansson om drömstarten på OS

Med två segrar i bagaget går de svenska damerna in till gruppspelets tredje match med ordentlig medvind. Vänsterkanten Elin Hansson känner stort självförtroende inför torsdagens match mot Frankrike.

– Det är jättekul att vi har fått en fullträff som lag i de första två matcherna, säger Hansson.

Sveriges båda handbollslag har fått en utmärkt start på de olympiska spelen i Tokyo. Såväl herrarna som damerna är obesegrade hittills med sammanlagt fem segrar.

Med vinster mot kvalificerat motstånd som Spanien och ROC har damlandslaget fått mycket beröm av experter. Elin Hansson, som gör sitt andra mästerskap för Blågult, håller insatsen mot ROC som den bästa.

– Vår prestation mot Ryssland är den bättre av de två. Framför allt fick vi bra tryck i våra kontringar. Det kom väldigt lätt. Vi matade på och stod ut, berättar Skuru-produkten.

Hur känns det att ha presterat så bra som lag?

– Det är jättekul att vi har fått en fullträff som lag i de första två matcherna. Vi vet att varje poäng är viktig här, fortsätter Hansson som har gjort nio mål i OS så här långt.

Du blev bästa målskytt mot Spanien och gjorde ytterligare en stark prestation mot ROC. Hur bedömer du ditt eget OS hittills?

– Jag är väl nöjd med min prestation. Jag har fått bra lägen men tycker jag ska sätta dit några till. Det har varit väldigt fritt för mig. Både i första och andra matchen.

Hemma i Sverige spelar Hansson till vardags för sin moderklubb Skuru IK. Tidigare i våras blev hon svenska mästare med Nackalaget. Under säsongen har hon berömts för sitt defensiva arbete vilket även förbundskapten Tomas Axnér har identifierat.

Vad får du för direktiv i landslaget av Axnér?

– Bara göra det jag känner mig trygg i. Det som funkar bra hemma i Sverige.

Vilket är?

– Det är väl framför allt det försvarsmässiga. Vi har många avtal som vi har gått igenom och löst det bra hittills. Vi har hållit oss till det vi ska göra. Där har jag varit trygg att göra allt det.

14.3o svensk tid väntar en ny tuff uppgift för Sverige. Erkänt duktiga Frankrike väntar i Tokyo. För Sverige finns det chans till revansch för EM-förlusten i Herning tidigare i vintras. Då vann Frankrike med 31–25.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån