Nyheter

Dam / 5 december 2021

Emma Lindqvist: ”Positivt överraskade”

VM-äventyret är igång och Emma Lindqvist glädjer sig åt fredagens drömstart. Men den högerhänte högernian var framför allt imponerad av de svenska supportrarna i Torrevieja. 

– Vi blev väldigt positivt överraskade. Det var skönt att ha dem på plats, säger Lindqvist. 

Sveriges poängjakt går vidare på söndagen när de klockan 15.30 ställs mot Puerto Rico. Enligt Emma Lindqvist lär det bli samma kontringshandboll som mot Uzbekistan.

– Ja, vi är ett lag som vill dra upp tempot. Mot Uzbekistan var det svårt att dra ner på det och spela lite uppställt. Vi tog de chanserna som uppstod och kommer nog göra detsamma mot Puerto Rico.

Vad var det bästa med fredagens 31-målsseger?

– Vinsten och att vi stängde bakåt. Det tar vi med oss. Sen blev vi väldigt positivt överraskade med publiken. Vi visste att Torrevieja är en liten svensk-ort, säger Emma Lindqvist som hoppas på mer och mer stöd under kommande matcher.

– Ja, var det så mycket när vi mötte Uzbekistan kan man ju hoppas på ännu fler när det blir lite tuffare matcher. Det var väldigt skönt att ha dem på plats.

Under den gångna sommaren bytte Lindqvist H65 Höör mot Herning-Ikast, där även Jessica Ryde spelar.

Hur vill du beskriva första tiden i Danmark?

– Jo, det tar tid att byta miljö och komma in i allt. Men jag trivs superbra med laget och klubben. Jag är väldigt glad över bytet.

Tre av Lindqvist och Rydes lagkamrater spelar VM i Spanien. Sonja Frey i Österrike samt Simone Petersen och Emma Friis i Danmark.

Har ni någon kontakt?

– Nej, inte mer än att vi bara följer varandra. Man har ett extra öga för sina lagkamrater. Men för det mesta är vi alla inne i vårt egna.

Vad blir den viktigaste uppgiften mot Puerto Rico?

– Jag anser att vinna och ta med oss positiva vibbar in i matchen mot Nederländerna. Det är svårt att säga hur de kommer att spela men jag tror som sagt på många kontringsmål.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån