Nyheter

Dam | Herr / 21 februari 2020

Följ landslagsspelarna i helgen

SHE och Handbollsligan i kväll, sedan fylls det på med Champions League och EHF-cupen i helgen  – här är matcherna med spelarna från våra senaste landslagstrupper som sänds på svenska kanaler och streamingtjänster i helgen.

FREDAG

18.15 Önnereds HK–Lugi HF
Sänds på C More
I veckan togs Lugis Clara Lerby ut till såväl OS-kvalet i Spanien som EM-kvalet mot Tjeckien i mars, i kväll spelar hon första matchen efter det beskedet. Hennes Lugi ligger fyra i tabellen och gästar Önnered som ligger tia, men kan ta sig upp på rätt sida strecket. Extra intressant i den här matchen är att landslagsmeriterade Maria Adler gör comeback i Lugi efter två år utan elithandboll.

19.00 IFK Skövde–Eskilstuna Guif
Sänds på C More
Jack Thurin och hans IFK Skövde ligger fyra i Handbollsligan och tar emot tolka Eskilstuna Guif. Man kan tycka att Skövde ska vara storfavorit, men faktum är att Guif vunnit båda säsongens tidigare möten med Skövde.

LÖRDAG

13.30 IK Sävehof–Buducnost
Sänds på Viasat Sport Extra och Viaplay
Sävehof, med landslagsspelaren Johanna Forsberg, ligger trea i SHE, men är regerande mästare och därmed Sveriges representant i Champions League. Laget ligger sist i grupp två, men det innebär inte att chansen att nå kvartsfinal är över. Det skiljer nämligen bara två poäng upp till rumänska Ramnicu Valcea som Sävehof dessutom har kvar att möta. Men först väntar svårspelade Buducnost, men stora delar av det montenegrinska landslaget.

14.15 H65 Höör–Kungälvs HK
Sänds på C More
Emma Lindqvist och hennes H65 Höör toppar SHE med fyra matcher kvar att spela, men tvåan Skuru skuggar på samma poäng. Varje mål kan därmed vara viktigt i kampen om seriesegern. Hör tar H65 emot Kungälv som för tillfället ligger precis utanför slutspel.

16.30 IK Sävehof–IFK Kristianstad
Sänds på C More
Sävehof har inlett året starkt och skaffat sig ett skapligt avstånd, sex poäng, ner till RIK närmast under slutspelsstrecket. Det avståndet kan utökas till åtta poäng vid seger här, men Kristianstad, med EM-duon Philip Henningsson och Valter Chrintz, har inte gett upp hoppet om en sjätte raka serieseger och kan här knappa in på Malmö och Alingsås.

17.15 Paris Saint-Germain–Elverum Håndball
Sänds på Viaplay & Viafree
Kim Ekdahl Du Rietz och hans PSG föll mot Pick Szeged senast och ligger trea i gruppen, fyra poäng bakom Barcelona och två bakom Pick Szeged.

17.30 Mesjkov Brest–THW Kiel
Sänds på Viaplay
Lukas Nilssons Kiel går som tåget både i Bundesliga och Champions Leauge och har redan säkrat gruppsegern och direktplatsen till CL-kvarten. Två matcher återstår, först mot vitryska Brest som ligger näst sist i gruppen.

SÖNDAG

14.30 GT Söder–Skuru IK
Sänds på Sportkanalen & C More
Stockholmsderbyt i Eriksdalshallen där Mathilda Lundström, som ska spela EM-kvalmatcherna mot Tjeckien i mars, och hennes Skuru är storfavorit mot ligajumbon GT Söder.

17.00 Telekom Veszprem–Montpellier HB
Sänds på Viaplay
De svenska linjebjässarna Andreas Nilsson och Fredric Pettersson ställs här mot varandra. ”Styckets” Veszprem har för närvarande andraplatsen, men ”Chewies” Montpellier är bara en poäng bakom.

17.00 HBC Nantes–SC Magdeburg
Sänds på Viaplay
Tidig gruppfinal i EHF-cupen där både Nantes och svensklaget Magdeburg (med Daniel Pettersson, Albin Lagergren och Tobias Thulin) är obesegrade efter två matcher.

Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.

Text: Daniel Vandor
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån