Dam / 20 juni 2018

Förlust även i andra matchen mot Sydkorea

Sverige stod upp bättre mot Sydkorea i det andra mötet lagen emellan. Men det räckte inte till seger den här gången heller, då Sydkorea vann med 34–28 (17–16) i den sista matchen av Handball Premiere 6.

• • •

I det första mötet med Sydkorea fick Sverige det väldigt jobbigt från start och låg under med sex bollar i halvlek. Men den här gången var Sverige med från början och tog kampen med värdlandet.
Visserligen sprang Sydkorea ifrån till 3–6 men svenskarna kvitterade snabbt, mycket tack vare Mathilda Lundström som var tillbaka i laget efter att ha missat matchen mot Ukraina. Sverige mötte ett sedvanligt kvickt Sydkorea, såväl bakåt som framåt, och straffades direkt vid räddningar eller tekniska fel.
I slutet av halvleken såg det ut som att Sydkorea skulle springa ifrån, men då kom Johanna Forsberg in och drog tillbaka sitt lag in i händelserna igen. Fyra av de fem sista målen i halvleken från Sverige gjorde just Forsberg, varav ett par i kvicka omställningar, och i paus ledde Sydkorea med blott ett mål.
Tyvärr skulle målskyttet komma att klicka rejält i inledningen av den andra halvleken. Sydkorea gjorde 5–1 på Sverige inom loppet av åtta minuter och Henrik Signell kastade in sitt timeout-kort för att få ordning på spelet igen. Men den distans som hemmalaget skaffat sig skulle räcka hela vägen till seger.
Sverige hade ett par bra sekvenser efteråt, men aldrig i tillräckligt långa svep för att hota motståndarnas seger. Sydkorea avslutade istället halvleken genom att göra 4–1 på de sista tre minuterna och därmed skrevs segern den här gången till 34–28 i värdlandets favör.
– Vi håller jämna steg med dom länge och ger dom en match. Det rinner iväg på slutet och det är synd men jag tycker vi spelat upp oss hela turneringen, säger förbundskapten Henrik Signell som nu kan blicka tillbaka på avklarad turnering:
– Det finns väldigt mycket kapacitet i de här tjejerna och det ska bli spännande att följa upp dom framöver. Jag hopas dom tagit med sig mycket och känner ytterligare motivation att träna ännu hårdare.
Sverige-Sydkorea 28–34 (16–17)
Målen, Sverige: Johanna Forsberg 6, Jenny Södrén 5, Mathilda Lundström 3, Ulrika Olsson 3, Sara Johansson 3, Andrea Johansson 2, Mikaela Mässing 2, Cassandra Tollbring 2, Alexandra Bjärrenholt 1, Elinore Johansson 1.
Sydkorea: Sumin Choi 8, Hairim Song 6, Jihae Jung 5, Sojeong Yu 5, Seonhwa Kim 4, Yura Jung 3, Jieun Song 1.
Utvisningar, Sverige: 4 x 2 min. Sydkorea: 1 x 2 min.
Domare: Karim Gasmi & Raouf Gasmi, Frankrike.
Publik: 200 (SK Olympiska Handbollshall).