Nyheter

Dam / 1 december 2016

Första beskedet positivt för Linn Blohm

I går fick Bella Gulldén och Nathalie Hagman positiva besked efter sina magnetröntgenundersökningar. I dag undersöktes Linn Blohm och det resultat som har kommit är också positivt. Nu återstår belastningstest under morgondagen och lördagen innan besked om hon kan bli aktuell för spel i EM-premiären på söndag kan komma.

• • •

De smärtor i foten Linn Blohm spelat med under de senaste veckorna visade sig vara en stressfraktur och hon har därför tvingats vila från belastningsövningar sedan landslaget samlades förra veckan inför EM på hemmaplan.
I dag undersöktes Blohm med magnetröntgen och fick under eftermiddagen ett positivt besked.
– MR-undersökningen visade att frakturen ser ut som förväntat vid den här tidpunkten efter skadan och det finns inga tecken på komplikationer i läkningen. Vi stegrar nu belastningen successivt med mål att kunna spela i premiären på söndag, säger landslagets läkare Michael Svensson Hendelberg.
Mittsexan Linn Blohm är lättad över beskedet och att hoppet om EM-spel finns.
Frida Tegstedt har varit med under EM-uppladdningen i stället för Blohm och kommer också att följa med laget till Stockholm i morgon.
Sverige möter Spanien på Hovet i Stockholm i söndagens EM-premiär och ställs sedan också mot Slovenien (tisdag) och Serbien (torsdag) i gruppspelet.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån