Nyheter

Dam / 15 december 2021

Inspirerad Carin Strömberg inför VM-kvartsfinal

Efter ett väl genomfört gruppspel har Sverige nått utslagsmatcherna i VM. Under onsdagskvällen ställs man mot olympiska mästaren Frankrike.

– Det är alltid kul att spela mot Frankrike. Vi är så bra förberedda som möjligt, säger Carin Strömberg.

Onsdagens kvartsfinal mellan Frankrike och Sverige har precis alla förutsättningar för att bli något extra. De båda lagen är obesegrade i VM hittills och möttes två gånger om i sommarens OS. Dels i gruppspelet då de spelade lika med varandra och sedan i OS-semifinalen då Frankrike vann med två bollar.

– Det kommer bli supertufft på onsdag. Frankrike är regerande OS-mästare och kommer vara en minst lika svår uppgift som Europamästarna Norge och världsmästarna Nederländerna. Men det är alltid kul att spela mot Frankrike. Vi är så bra förberedda som möjligt, säger Carin Strömberg.

Mittnian tillika lagkaptenen spelar till vardags i franska Neptunes de Nantes. Därmed har hon stött på flera av de franska landslagsspelarna under hösten.

– De är otroligt fysiska som lag. De är duktiga i en-mot-en och har ett försvarsspel som grundar sig i 6-0, innan de växer upp och förstör för motståndarnas anfallsspel. Men framför allt har de otroligt duktiga individuella spelare. Bland annat Pauletta Foppa på linjen som är duktig, lyder Strömbergs motståndaranalys.

Ni har gått obesegrade sedan förlusterna i OS. Vad stämmer så väl för er?

– Under VM har vi tuffat på bra. Vi gör det vi kommer överens om och håller en hög nivå. Sen finns det alltid delar av matcher som vi inte är så nöjda med, men då har vi många spelare som kan avlasta.

Hur skönt är det att ha färska matcher mot Frankrike att blicka tillbaka på och analysera?

– Det är jätteskönt. Det blir lättare att relatera till vad som funkade och inte funkade. Vi tar med oss många saker från dem matcherna. Men samtidigt är det här en ny turnering och det kommer säkert se lite annorlunda ut.

Vad fällde avgörandet mot Rumänien i måndags?

– Vi drog upp ett högt tempo och fick några plusmål i början. Även om Rumänien gjorde en bra match och spelade klokt efter deras förutsättningar öste vi på. Vi hade ett mål på tre plusmål vilket vi löste.

Hur nära er maxkapacitet är ni?

– Utifrån de resultaten vi har så har vi spelat otroligt bra. Sen finns det alltid mer att ta av.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån