Nyheter

Dam / 7 december 2021

Jamina Roberts redo för nyckelmatchen

Ikväll avgörs det vilket lag av Sverige och Nederländerna som tar med sig full pott in i huvudrundan. Jamina Roberts ser fram emot Sveriges viktigaste match i VM hittills. 

– Det skulle bli en väldigt mycket behagligare resa om vi vinner, säger Roberts.

Jamina Roberts är med sina 188 A-landskamper den mest rutinerade spelaren i Sveriges VM-trupp. Hittills har hon inte behövt spela särskilt mycket. Men i tisdagens nyckelmatch mot Nederländerna ser Roberts fram emot en större roll på plan.

– Ja, jag hoppas på det, säger Roberts själv.

Det har inte varit skönt då att sitta på bänk mot Puerto Rico och Uzbekistan?

– Nej, inte skönt skulle jag säga. Det är alltid roligare att spela. Sen har jag full förståelse för att vi går runt på laget. Det är viktigt att många kommer in i det och skaffar sig självförtroende.

Hur vill du summera de första två matcherna i VM?

– Enligt plan. Det har varit två annorlunda matcher. Men det är gött med fyra poäng och att vi inte har behövt slita ihjäl oss.

Det finns inget att finslipa på i spelet?

– Nej, de här matcherna säger ingenting om någonting. Det är mer på våra egna träningar som vi finslipar och förbereder oss. Försvararna i Uzbekistan och Puerto Rico rör sig inte som man tror. Ibland blir man helt plötsligt fri när man normalt sett inte bör vara det. Det är på träningarna vi får gå igenom grejer.

Många pratar om tisdagens gruppfinal mot Nederländerna som en måstematch. Håller du med om att den avgör ert öde i VM?

– Nej, det gör den inte. Men det skulle bli en väldigt mycket behagligare resa om vi vinner. Då står vi inte med kniven mot strupen i nästa fas.

Märker du av någon nervositet i laget?

– Nej, inte direkt. Vi kommer vara väl förberedda. Vi är inte nervösa.

Vad ser du som Nederländernas största styrka?

– Anfallsspelet. De har många duktiga anfallsspelare och har ett ganska sammansvetsat lag. De har gått på sin akademi ihop och spelat ihop länge.

Vilka spelare behöver ni se upp med?

– Jag tycker deras högernia har varit bra den här hösten, Dione Housheer. Jag får ju möte henne så det blir fullt sjå imorgon (läs tisdag).

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån