Nyheter

Dam / 4 augusti 2021

Jamina Roberts: ”Vi är inte klara”

På onsdag 10.00 svensk tid spelar Sverige OS-kvartsfinal mot Sydkorea. Kvickfotade Jamina Roberts vittnar om en mycket god stämning i laget som inte är mätta efter den imponerande gruppsegern. 

– Det är såklart stort att vi har tagit oss så här långt. Men vi är inte klara, berättar Roberts.

Det var få som på förhand trodde att Sverige skulle ta hem grupp B i OS. Men efter vinster mot Spanien, ROC och Brasilien samt ett kryss mot Frankrike slutade Sverige etta i ”dödens grupp”.

– Nej, det var nog ingen som trodde att vi skulle vinna den gruppen. Vårt mål från start var att ta oss vidare och få en så bra väg som möjligt. Det var att komma etta och man går ju alltid efter att vinna varenda match, berättar Jamina Roberts.

Hur var det möjligt att vinna den gruppen?

– Det har varit möjligt tack vare att vi har spelat såpass bra och hållit våra avtal. Vi har varit bra på att lösa situationer. Både från bänk och på plan. Vi har fått en kollektiv fullträff som jag hoppas ska hålla i sig. Mot Ungern såg vi vad som händer när vi inte gör de här grejerna fullt ut. Då förlorade vi och det kan vi göra mot alla lag här. Det är aldrig kul att förlora men det var ett bra kvitto på hur det kan se ut när vi inte gör det vi ska.

Hur stort ska det bli att spela OS-kvartsfinal?

– Det är såklart stort att vi har tagit oss så här långt. Men vi är inte klara. Vi har stora förutsättningar att ta oss vidare, fortsätter Roberts som med sina 25 mål leder den interna skytteligan i OS.

– Jag har fått en stor roll med mycket förtroende. Jag har förvaltat det väl även om jag inte är nöjd än. Jag hoppas att den här formen håller i sig, både för egen del och för laget.

Vad vet du om ert kvartsfinalsmotstånd Sydkorea?

– Generellt spelar asiatiska lag olikt europeiska. Om man inte löser deras grejer som de har för sig blir det en riktig utmaning. De har små avtal och ovana rörelser. Vi behöver läsa in oss på deras spel vilket vi gör ikväll (läs tisdag). Utan att ha sett dem skulle jag säga att vi har stora möjligheter att ta oss vidare.

Enligt Jamina Roberts är Sveriges styrka lagsammanhållningen.

– Det flyter på. Vi har kul ihop. Ibland kan det vara påfrestande att vara med samma människor i 40 dagar men det här har gått jättebra. Alla hänger med alla. Vi är som ett kompisgäng som är iväg.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån