Nyheter

Dam / 15 december 2023

Kristin Thorleifsdóttir: ”Vi har jobbat väldigt kontinuerligt”

Ikväll kan de svenska handbollsdamerna skriva historia. En plats i VM-finalen på söndag står på spel när Sverige och Frankrike gör upp i Jyske Bank Boxen i Herning. Som bäst har Sverige slutat på fjärdeplats i ett VM. 

Rimbo HK-fostrade Kristin Thorleifsdóttir är likt sina landslagskamrater redo för uppgiften.

– Vi går in med en go känsla till semifinalen. Under turneringens gång har vi blivit bättre och bättre för varje match, säger vänsternian.

Nycklarna för att besegra Frankrike i semifinalen stavas som alltid ett bra försvar- och målvaktsspel samt effektivt omställningsspel.

– Vi ska försöka göra vår grej. Att stå bra bakåt och sen springa på dem helt enkelt,.

Hur mycket skulle det betyda att gå till VM-final?

– Mycket såklart. Det är det här vi har kämpat för dagligen. Det känns nästan lite overkligt att vi står här och ska spela VM-semifinal. Vi kommer göra allt i vår makt för att gå vidare. Det skulle vara ett minne för livet, fortsätter Thorleifsdóttir som utöver Rimbo HK också har representerat Rosersbergs IK, Skånela IF och H65 Höör i Sverige.

Vad har du att berätta om din moderklubb Rimbo?

– Det var ju där allting startade. En väldigt familjär klubb som jag bara har gott att säga om. Det klart att Rimbo ligger lite extra varmt om hjärtat.

Nuvarande klubbadress är danska Horsens.

– Det är ingen hemlighet att det inte har gått så bra för mig eller laget. Det klart det är tufft när det inte går bra handbollsmässigt, svarar Thorleifsdóttir på frågan om hur hon trivs i klubben.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har utgående kontrakt så vi får se vad som händer. Just nu har jag fokus på VM.

Sverige har hittills gått obesegrade i VM.

Vad gör er så stabila som lag?

– Vi har jobbat väldigt kontinuerligt med den här gruppen plus/minus några spelare. Uppenbarligen visar det sig att vi är en trygg grupp. Det syns på vårt spel att vi är såpass sammansvetsade, svarar Thorleifsdóttir som mästerskapsdebuterade i EM 2020 i just Herning på Jylland.

Avkast i VM-semifinalen mellan Sverige och Frankrike sker klockan 21.00 i Herning.

– De har otroligt många duktiga spelare. På vårt videomöte ikväll (läs torsdag) lär vi analysera x antal spelare. Det kommer bli mycket video.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån