Nyheter

Dam / 10 januari 2018

Linn Blohm fjärde svenskan i Köpenhamn

Linn Blohm blir den fjärde svenska spelaren i Köpenhamn. Till kommande säsong gör Blohm, som i mars ska föda barn, Johanna Bundsen, Jenny Alm och Hanna Blomstrand sällskap hos vicemästaren.
– Jag ser fram emot att få en större roll och att få mer speltid igen, men också att spela tillsammans med de andra svenskorna som finns där.

• • •

EM-kvalmatchen i Lund mot Makedonien i september blev Linn Blohms sista innan hon offentliggjorde att hon är gravid och inte spelar mer den här säsongen. Och när hon kommer tillbaka i höst gör mittsexan det i en ny klubbdress.
Efter två år i Midtjylland går flyttlasset till Själland, den danska huvudstaden och klubben med samma namn. Köpenhamn leder just nu den danska ligan, två poäng före just Midtjylland, och förlorade i våras finalen mot Nykøbing Falster. Därmed blir Blohm klubbkamrat med inte mindre än tre svenska landslagskollegor: Johanna Bundsen, Jenny Alm och Hanna Blomstrand.
– Jag har fått jättebra intryck av klubben när jag pratat med tränarna och alla som arbetar i och runt laget. De har väldigt höga ambitioner och mål för de kommande säsongerna, vilket är viktigt för min fortsatta utveckling som spelare, säger 25-åringen som debuterade i A-landslaget redan 2011.
Text: Daniel Vandor
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån