Nyheter

Dam / 8 februari 2018

Monti Danielsson klar för Esbjerg

En svensk landslagsmittsexa ut – en annan in. Clara Monti Danielsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Esbjerg, där Ulrika Toft Hansen spelat de senaste åren.

• • •

Att gravida Ulrika Toft Hansen, som var en av de svenska nyckelspelarna i det lyckade VM-slutspelet i december, spelat färdigt i Team Esbjerg har stått klart ett tag.
I dag presenterade klubben hennes ersättare – och det blir en ny svensk landslagsspelare på positionen. Clara Monti Danielsson, som var med i Sveriges senaste EM-kvalmatch, kommer att spela för Team Esbjerg de kommande två säsongerna.
Därmed lämnar Monti Danielsson i sommar ligakonkurrenten Randers, där hon nu gör sin tredje säsong. Dessförinnan spelade hon för moderklubben Lugi HF.
– Jag har haft en riktigt fin tid i Randers och var egentligen nöjd över att stanna där, men jag var också öppen för andra möjligheter och de bra samtalen jag hade med Jesper Jensen (tränare) och Melgaard (Mette, assisterande tränare) gjorde mig övertygad om att jag ska ta nästa steg i min karriär. Mitt försvarsspel är bra, men jag känner att jag kan fortsätta att utvecklas anfallsmässigt och det ska bli kul att samarbeta med Mette där. Jag tror att jag kan få en större roll i Team Esbjerg än vad jag skulle fått med tre linjespelare i Randers, säger Monti Danielsson till Esbjergs hemsida.
– Jag tror att Team Esbjerg kan hjälpa mig den sista biten mot mitt stora mål, OS 2020.
Monti Danielsson har hittills spelar 6 A-landskamper, på vilka hon noterats för ett mål.
Text: Daniel Vandor
Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån