Nyheter

Dam / 30 november 2016

Positiva besked för Gulldén & Hagman

Bella Gulldén och Nathalie Hagman magnetröntgades i går efter de smällar de fick i landskampen för tre dagar sedan och nu har resultaten kommit. Det är två positiva sådana – och ledningen räknar med att ha dem i spel i söndagens EM-premiär mot Spanien.

• • •

Sverige spelar i dag EM-genrep mot OS-tvåan Frankrike i Estrad Alingsås. Två spelare som inte kommer till spel i kväll, men som, om inget oförutsett inträffar de närmsta dagarna, kommer att spela EM-premiären är Bella Gulldén och Nathalie Hagman.
De åkte på en var sin smäll i landskampen mot Tyskland på bortaplan i söndags och svaren från de magnetröntgenundersökningar de gjorde i går var positiva. Hagmans smärta i knät har inte förvärrats och ingen muskelskada kunde konstateras på Gulldén.
– Det är en stor lättnad att det visade sig att det inte var någon skada och att rehabiliteringen går framåt. Det är tråkigt att inte kunna spela i kväll, men jag får stötta laget så gott jag kan från sidan, säger Bella Gulldén.
– Nu är det bara att köra på med rehab och regelbundna behandlingar från våra fysioterapeuter Bea Hilland och Marie Wedberg, som jag litar på till 100 procent. Jätteskönt att magnetröntgen inte visade någonting. Jag har verkligen längtat efter EM-premiären på söndag och är jätteglad att vi nu känner att jag kommer att vara hel till den. Att få spela ett mästerskap på hemmaplan kommer att bli något alldeles speciellt, säger Nathalie Hagman.
Den tredje spelaren som har varit osäker till spel på söndag, mittsexan Linn Blohm, kommer att undersökas under morgondagen.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån