Nyheter

Dam | Herr / 10 februari 2020

Så gick det för landslagsspelarna i helgen

Många av de svenska landslagsspelarna var matchledig i helgen, men flera blev matchvinnare för sina lag. Bland annat gjorde Mikaela Mässing sju mål för Thüringen och Daniel Pettersson nio för Magdeburg i EHF-cupen. 

DAMER, CHAMPIONS LEAGUE

Johanna Forsberg vann målmatchen med 4–0 mot Bella Gulldén när Sävehof gästade Brest Bretagne i går. Sävehof ledde matchen med 3–1 efter åtta minuter, men sedan tog det franska laget över och vann matchen klart, 31–22, och är alltjämt obesegrat i Champions League-spelet.

EHF-CUPEN

• Det är färdigspelat i EHF-cupen för svensklaget Köpenhamn, som dock avslutade med bortaseger mot slutspelsklara Podravka Vegeta med 32–29. Linn Blohm svarade för fem mål, Olivia Mellegård för tre medan Hanna Blomstrand blev mållös.
• Vidare till kvartsfinal är dock Mikaela Mässing och hennes Thüringen som avslutade gruppspelet med sjätte segern på sex försök. 30–24 borta mot grupptvåan Belediyesi efter att Mässing var målbäst på planen med hela sju fullträffar i Turkiet.
• Även Herning-Ikast vann sin grupp och är klar för kvartsfinal, trots storförlust, 28–38, hemma mot ryska HC Lada i en match där Jessica Ryde delade på måkvaktssysslan med tyskan Sabine Englert.

DANSKA LIGAN

• Det har varit spelledigt för de flesta lagen i danska ligan i helgen, den enda matchen var Ålborg mot Viborg i går och där var gästernas lagkapten Carin Strömberg målbäst på planen med sina sex mål i 36–17-segern. Viborg är tvåa i tabellen, fem poäng efter serieledande Esbjerg. I kväll tar Filippa Idéhns Silkeborg-Voel emot Anna Lagerquists Nykøbing Falster.

SHE

• Kampen om seriesegern i SHE går vidare. H65 Höör, med Emma Lindqvist och Kristin Thorleifsdóttir, och Skuru, med Mathilda Lundström, låg båda på 29 poäng inför mötet i lördags. Efter den matchen ligger båda lagen på 30 poäng. Lindqvist svarade för tre mål och fem assist, Thorleifsdóttir och Lundström för för två mål vardera. Lundströms andra mål fastställde slutresultatet till 27–27.

HERRAR, CHAMPIONS LEAGUE

Fredric Pettersson var med och besegrade Kielce hemma (25–24) med Montpellier och Andreas Nilsson Porto borta (31–24) med Vezsprem, men ingen av dem hamnade i målprotokollet.
Kim Ekdahl Du Rietz gjorde ett mål för Paris Saint-German i 33–29-segern borta mot slovenska Celje.
Jim Gottfridsson var, för ovanlighetens skulle, också mållös, men Simon Jeppsson satte två mål för SG Flensburg-Handewitt i den knappa bortaseger, 26–25, mot Zagreb.

EHF-CUPEN

• Rhein-Neckar Löwen, med svensktrion Mikael Appelgren, Andreas Palicka och Jerry Tollbring, inledde EHF-cupens gruppspel med en uddamålsseger (32–31) hemma mot franska Nimes. Appelgren och Palicka delade på målvaktssysslan med Tollbring inte gjorde något mål.
• Det gjorde dock Daniel Pettersson. Nio stycken till och med när Magdeburg inledde med 32–26 hemma mot slovenska Gorenje Velenje. Tobias Thulin vaktade Magdeburgs mål större delen av matchen.

BUNDESLIGA

Lukas Nilsson gjorde tre mål och tre assist när Erlangen kördes över med 29–15 och Kiel befäste sin serieledning.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån