Nyheter

Dam / 7 oktober 2016

Svenskt EM-genrep mot Frankrike i Alingsås

Nu står det klart att Estrad Alingsås blir spelplats när Sverige spelar sitt genrep inför EM på hemmaplan. Motståndare är den färska OS-silvermedaljören Frankrike och matchen spelas onsdagen den 30 november klockan 18.30.

• • •

December bjuder på mängder av handbollsmatcher i världsklass på svensk mark när damernas EM spelas. De som inte orkar vänta på EM-premiären den 4 december får nu en möjlighet att redan den 30 november se två av världens bästa lag göra upp i genrepet inför mästerskapet. Regerande EM-trean Sverige ställs nämligen då mot OS-tvåan Frankrike i Alingsås.
– Frankrike med Alexandra Lacrabère och Alison Pineau i spetsen är ett världslag och en verklig värdemätare för att se var vi står inför mästerskapet. Det är ett lag som, tillsammans med förhoppningsvis Sverige, kommer att vara med och slåss om medaljerna i Göteborg i mitten av december, säger den svenska förbundskaptenen Henrik Signell.
Matchen spelas i Estrad Alingsås, som normalt är hemmaplan för Alingsås HK:s herrar som just nu leder Handbollsligan.
– Frankrike är ett lag som spelar bra och sevärd handboll och som alltid lockar publik. Det känns jättebra att vi får möjlighet att spela den här matchen i Estrad Alingsås, en arena som är specialgjord för handboll. Handbollsintresset i staden är stort och det finns en organisation som håller mycket hög klass, vilket vi fått se vid de tidigare två landskamperna som spelats där, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Det svenska landslaget befinner sig just nu i Polen där man i eftermiddag möter Island och i morgon, beroende på dagens resultat, Polen eller Slovakien. Nästa gång truppen samlas är sedan inför EM och dagarna före landskampen mot Frankrike i Estrad Alingsås möter Sverige Tyskland två gånger på bortaplan.
Biljettsläpp sker den 24 oktober på handboll.ebiljett.nu.
SÅ SPELAS EM 2016
Datum: 4–18 december 2016.
Grupp A, Hovet, Stockholm:
4 december: Serbien–Slovenien, Sverige–Spanien
6 december: Spanien–Serbien, Slovenien–Sverige
8 december: Spanien–Slovenien, Sverige–Serbien
Grupp B, Kristianstad Arena, Kristianstad:
4 december: Nederländerna–Tyskland, Frankrike–Polen
6 december: Polen–Nederländerna, Tyskland–Frankrike
8 december: Tyskland–Polen, Nederländerna–Frankrike
Grupp C, Malmö Isstadion, Malmö:
5 december: Ungern–Tjeckien, Montenegro–Danmark
7 december: Tjeckien–Montenegro, Danmark–Ungern
9 december: Montenegro–Ungern, Danmark–Tjeckien
Grupp D, Helsingborg Arena, Helsingborg:
5 december: Ryssland–Kroatien, Norge–Rumänien
7 december: Rumänien– Ryssland, Kroatien–Norge
9 december: Rumänien–Kroatien, Norge–Ryssland
• Grupp 1 i mellanrundan spelas i Scandinavium, Göteborg, med de tre bästa lagen från grupp A respektive grupp B. Speldagar: 10 december, 12 december och 14 december.
• Grupp 2 i mellanrundan spelas i Helsingborg Arena, Helsingborg, med de tre bästa lagen från grupp C respektive grupp D. Speldagar: 11 december, 13 december och 14 december.
• Semifinalerna och match om femteplats spelas i Scandinavium i Göteborg 16 december.
• Final och bronsmatch spelas i Scandinavium i Göteborg 18 december.