Nyheter

Dam / 30 november 2017

Sverige på plats i Tyskland – Sand hoppfull om spel

I dag har den svenska VM-truppen landat på tysk mark efter tio dagars uppladdning i Trollhättan och Fredrikshamn. Enda frågetecknet i nuläget inför lördagens premiär är Loui Sand som stukade foten på gårdagens träning. Både Loui och det medicinska teamet är dock hoppfulla om spel.

• • •

Det var under gårdagens avslutade träningen som vänstersexan Loui Sand stukade foten i en närkamp. Hon tvingades avbryta träningen och som en säkerhetsåtgärd röntgades hennes fot under kvällen, men den visade ingen fraktur.
– Det gjorde sjukt ont men har blivit bättre under dagen, så jag hoppas kunna spela på lördag. Jag har fått bra behandling från våra sjukgymnaster och de ska fortsätta hjälpa mig inför matchen, säger Loui Sand.
I övrigt har uppladdningen, som även inkluderat två landskamper mot Danmark, flutit på bra och utan några större incidenter.
– Känslan när vi går in i turneringen är mycket bättre i år än inför EM förra året. Det finns alltid småskavanker, men förutom Louis fot har vi klarat oss från skador och vi hoppas förstås att hon blir klar till på lördag, säger förbundskaptenen Henrik Signell.
Länk till vår VM-sida
Text: Daniel Vandor
Foto: Daniel Stiller Bildbyrån