Nyheter

Dam | Herr / 20 september 2022

SVT fortsätter sända hemmalandskamperna

SVT:s handbollssatsning fortsätter. Samtliga fem återstående hemmalandskamper i år kommer att visas i Sveriges Television liksom kommande matcher på hemmaplan under våren.

De senaste två åren har SVT visat landskamper och kvalmatcher med dam- och herrlandslagen i handboll. Nu har SVT säkrat rättigheterna för en fortsatt satsning under hösten 2022 och våren 2023.

– Handbollslandslagen är både sportsligt framgångsrika och populära hos vår publik. Vi är glada att kunna fortsätta vår satsning på två av Sveriges mest folkkära landslag, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Det svenska herrlandslaget har haft ett par resultatmässigt framgångsrika säsonger, med VM-silver 2021 i Egypten och EM-guld 2022 i Ungern. Damlandslaget slutade fyra på OS och femma på VM 2021 och laddar för nu ett EM-slutspel i november.

– Att vi nu fortsatt kan erbjuda spännande landslagshandboll i SVT känns helt rätt, och ger oss bästa förutsättningar att visa vårt dam- och herrlandslag för den breda idrottspubliken säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

I samband med sändningarna under hösten kommer ett nytt ansikte synas i SVT:s handbollssändningar: gästexperten Mikaela Mässing. 28-åringen från Mölndal, med meriter som utlandsproffs och spel i landslaget, har pausat karriären på grund av skador och passar då på att testa rollen som expert hos SVT.

– Det ska bli spännande och kul. Jag har färsk erfarenhet av handboll på elitnivå och hoppas kunna bidra med det perspektivet, säger Mikaela Mässing.

ÅTERSTÅENDE HEMMALANDSKAMPER 2022

29 september, 18.30: Sverige–Brasilien (damer), Uppsala, sänds på SVT2 & SVT Play
1 oktober, 16.00: Sverige–Brasilien (damer), Eskilstuna, sänds på SVT1 & SVT Play
16 oktober, 16.00: Sverige–Danmark (herrar), EHF Euro Cup, Göteborg, sänds på SVT1 & SVT Play
28 oktober, 18.15: Sverige-Tjeckien (damer), Kalmar, sänds på SVT2 & SVT Play
30 oktober, 16.00: Sverige-Tjeckien (damer), Karlskrona, sänds på SVT1 & SVT Play