Nyheter

Dam | Herr / 3 november 2021

SVT storsatsar på handboll

SVT har säkrat rättigheterna till svenska handbollslandslagens samtliga EM-kvalmatcher och landskamper på hemmaplan under 2021 och 2022. Dessutom är det klart att SVT sänder finalerna i ATG Svenska cupen 2022.

– Handboll är en av de mest populära lagsporterna hos den svenska tv-publiken och vi har starka landslag på både herr- och damsidan, så vi är jätteglada att vi kan göra den här satsningen. Under året har vi sänt enstaka handbollslandskamper och har fått ett fint gensvar från publiken, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

De första matcherna i SVT:s nya handbollssatsning spelas redan i morgon och på lördag, herrlandslagets dubbelmöte med Polen. Senare i november visar SVT damlandslagets landskamper mot Montenegro i förberedelserna inför VM i Spanien.

Men det blir inte bara landslagshandboll i SVT utan även matcher med de bästa svenska klubblagen. SVT sänder finalerna (dubbelmöten) i ATG Svenska cupen för både damer och herrar i januari och februari.

– SVT är en garant för höga tittarsiffror, så det känns riktigt bra att så många kommer få möjlighet att se våra landslag resten av året och under hela nästa år då vi förbereder oss för dubbla VM på hemmaplan under 2023. Att intresset för nygamla ATG Svenska cupen varit så stort att SVT nu kliver in och sänder finalmatcherna, där Europacupplatser ligger i potten, känns också oerhört roligt, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

KOMMANDE LANDSKAMPER I SVT

4 november: Sverige–Polen (h) 19.05 (SVT2/SVT Play)
6 november: Sverige–Polen (h), 16.00 (SVT Play)
26 november: Sverige–Montenegro, 18.30 (d)
28 november: Sverige–Montenegro, 16.00 (d)
6 januari: Sverige–Nederländerna (h)
8 januari: Sverige–Nederländerna (h)
5/6 mars: Sverige–Serbien, EM-kval (d)
16 april: Sverige–Danmark (h)
23/24 april: Sverige–Turkiet, EM-kval (d)
September/oktober: Landskamp (d)
Oktober: EM-kval (h)
Oktober/november: Landskamp (d)

Foto: Christoffer Borg Mattisson (montage)