Nyheter

Dam / 7 december 2018

Tungt besked för Gustin – korsbandet av

Daniela Gustin bars ut på bår i slutskedet av matchen mot Montenegro i går – i dag röntgades hon och det konstaterades att hennes korsband i högerknät är av.

• • •

Det var när Daniela Gustin på kontring i går reducerade till 25–28 som hon samtidigt fick en smäll och landade fel. Under dagen har hon varit på magnetröntgen på sjukhuset i Nantes och fått den dom hon befarade.
– Jag kände direkt att det var illa och även om vi befarade att det skulle vara korsbandet så hoppades jag in i det sista att MR-undersökningen skulle säga något annat. Tyvärr gjorde den inte det och nu blir det ingen handboll för mig på ett tag, säger den 24-åriga högersexan.
Operation kan ske först när svullnaden och blödningen försvunnit, något som i regel brukar ta cirka sex veckor. Sedan väntar runt nio månaders rehabilitering.
– Det känns extremt tungt, tråkigt och ledsamt, men jag hoppas att jag kan komma starkare ur det här. nu hoppas jag att tjejerna går och slår Frankrike så att jag kan få något att glädjas över, säger Gustin.
Till matchen mot Frankrike på söndag skrivs Mathilda Lundström in i truppen igen som ersättare för Gustin.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån