Nyheter

Dam / 13 december 2018

VM-kvallottning för Sverige på lördag

En match återstår för Sverige i EM och Norge står för motståndet i Paris i kampen om femteplatsen i turneringen. Nästa mästerskap är VM som spelas i Japan i december 2019 och på lördag äger lottningen till kvalet rum.

• • •

14 lag är redan kvalificerade för VM i Japan nästa år. Av de tio återstående platserna ska nio fördelas till europeiska lag och 18 länder gör upp om dem i nio dubbelmöten (den tionde platsen går till ett lag från Nord- och Centralamerika).
Lottningen för det europeiska kvalet äger rum i Paris under lördagen och matcherna spelas sedan i början av juni.
Sverige är, tack vare sin placering i pågående EM, seedat inför kvalet och kommer att ställas mot ett av de nio oseedade lagen. Tre av EM-lagen är oseedade, de poänglösa Kroatien, Polen och Tjeckien. De övriga sex lagen som är oseedade är Österrike, Vitryssland, Island, Makedonien och Schweiz.
– Lagen som spelade EM är på förhand de tuffaste lagen och kan ställa till det för alla av de seedade lagen, men länderna bakom det blir också bättre hela tiden så oavsett motståndare så krävs det att vi gör vårt jobb i förberedelserna och under matcherna, säger förbundskaptenen Henrik Signell.
Lottningen sänds på fra.ehf-euro.com klockan 16.30 lördagen den 15 december.
LÄNDERNAS SOM ÄR KLARA FÖR VM 2019
Japan, Frankrike, Brasilien, Argentina, Kina, Kazakstan, Sydkorea, Australien, Senegal, Angola, Kongo-Kinshasa, Nederländerna, Rumänien, Ryssland.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån