Nyheter

Dam / 4 december 2021

VM med Mässing, del 2

VM är igång och de 32 lagen har presenterat sig. För svensk del blev det seger 46–15 i premiären mot Uzbekistan och Mikaela Mässing imponerades av flera blågula mästerskapsdebutanter.

Premiäromgången i VM är över och 16 lag har inlett äventyret i Spanien med en seger. Enligt Mikaela Mässing var samtliga premiärsegrar mer eller mindre väntade.

– Det blev exakt så som man hade tänkt sig. Ett av få resultat som stack ut var Sloveniens tiomålsseger mot Montenegro. Jag trodde inte det skulle bli så ojämnt på förhand, säger Mässing som är kvar i hemmet i Mölndal fram till januari till följd av operation i knät.

Vilka var dina intryck från Sveriges premiärseger mot Uzbekistan?

– Jag tycker inte man kan dra för stora växlar. Men det var bra fart på tjejerna och de som spelade sina första mästerskapsmatcher fick en go känsla. Det var superkul att se.

Vem av de fyra mästerskapsdebutanterna stack ut i dina ögon?

– Jag tycker Daniela de Jong gjorde det bra. Hon var helt lugn inför uppgiften och gjorde det bra bakåt.

Under helgen fortsätter VM-festen med ytterligare 16 matcher. Mässing tror på en hel del ensidiga historier men ser även skrällchanser i några möten.

– Matchen mellan Slovenien och Frankrike blir intressant på söndag. Även Tyskland mot Slovakien och Ungern mot Tjeckien ikväll (lördag). De skulle kunna bli lite spännande. Men de roliga matcherna väntar ju längre fram i VM, konstaterar Mässing.

Den stora snackisen har under veckan varit VM:s utökning till 32 lag. Mässing har noterat stor glädje hos de mer orutinerade lagen under veckan.

– De firar varje mål och räddning och det är fint att se hur man sprider handbollen på det sättet. Detta betyder mycket för de mindre nationerna.

Men orutinen har ett pris, menar Mässing.

– Även om Uzbekistan överraskade på ett positivt sätt i första halvlek, med sin snabba, härliga handboll, tycker jag sporten lider när man ser resultat som 46–15. Det är inte tillräckligt bra.

Nästa match spelas för Sverige spelas klockan 15.30 under söndagen mot Puerto Rico.

Text: Olof Thyrelius Ericson