Nyheter

Dam / 14 december 2021

VM med Mässing, del 7

Vi är framme vid kvartsfinalerna i VM och Mikaela Mässing är taggad till tusen. Fyra spännande utslagsmatcher står på programmet under tisdag och onsdag kväll.

För svensk del väntar välbekant motstånd. Onsdag klockan 20.30 går Jamina Roberts och kompani upp mot de regerande olympiska mästarna Frankrike.

Mikaela Mässing tror på en sann nagelbitare:

– Jag tror Sverige mot Frankrike blir den jämnaste kvartsfinalen. Det är två lag med bra självförtroende som spelade jämnt mot varandra i sommarens OS. Dels i gruppspelet då det blev oavgjort men även i semifinalen där Frankrike vann med två bollar. Det är en väldigt öppen match.

Sverige står i VM-kvartsfinal. Din kommentar?

– Det är väntat med tanke på hur bra det har sett ut. Det hade varit otroligt tråkigt och orättvist om de hade åkt ut i huvudrundan. Tjejerna är väl värda den här kvartsfinalplatsen.

Vem blir Sveriges nyckelspelare mot Frankrike?

– Jo men det blir ju Jamina. Hon är Sveriges bästa duellspelare vilket blir viktigt mot Frankrikes tuffa försvarsspel.

Och vem blir Frankrikes nyckelspelare mot Sverige?

Pauletta Foppa, mittsex. Det ska bli spännande att se om Sverige lyckas få stopp på henne. Speciellt med tanke på hur det såg ut mot Rumäniens linje Crina Pintea som gjorde sex mål igår (måndag), fortsätter Mässing.

Sverige är hittills obesegrade. Mässing är särskilt imponerad över den höga lägstanivån i det blågula laget.

– Så här starka har jag aldrig sett Sverige i match efter match. Genom åren har man alltid haft sina bra matcher men nu har de radat upp dem. Jag hoppas verkligen att de inte tar slut nu. Jag tycker det ser väldigt bra ut.

Under tisdagskvällen möts Danmark och Brasilien samt hemmanationen Spanien och Tyskland. Den fjärde och sista kvartsfinalen spelas mellan Norge och Ryska Handbollförbundets lag.

Mässing tror stenhårt på både Danmark och Norge i sina respektive kvartsfinaler.

– Allt talar egentligen för Danmark mot Brasilien. Jag tycker de har sett starka ut. Kollar man på Norge var deras inledning mot Nederländerna ganska svajig. Men sen visade dem vad den maskinen går för. Jag tror dem tar sig vidare mot ett ryskt lag som saknar sina storstjärnor. De mer okända namnen kommer inte vara till ryskornas fördel mot Norge.

Däremot tror hon mötet mellan Tyskland och Spanien blir desto jämnare.

– Jag har sedan VM-starten snackat upp Tyskland som en bubblare. Än är jag inte redo att släppa det tipset, även om det såg risigt ut mot Danmark i söndags.  Så jag tror på en liten sensation och att de slår ut Spanien ikväll. Emily Bölk gör inte två skitmatcher i rad, skrattar Mässing.

Text: Olof Thyrelius Ericson