Nyheter

EM 2020 / 11 december 2019

Tetra Pak ny partner till EM och Handbollslandslaget

Samtidigt med damernas pågående VM i handboll inleder Tetra Pak, Handbolls-EM och Svenska Handbollslandslaget ett samarbete för att göra sporten mer hållbar. Handbollsvatten i klimatsmarta kartongförpackningar är första steget.

Samarbetet aktiveras under kommande EM i januari 2020 med fortsättning under 2020.

Svensk Handboll, via kommande handbolls-EM och Svenska Handbollslandslaget, prioriterar hållbarhetsfrågor i sin framtida strategi, där landslagets bidrag till positiv samhällsutveckling är huvudfokus. I denna strategi lyfts särskilt resurseffektivitet och hållbara evenemang. Ett mål för landslaget är att inspirera andra att medverka till en hållbar utveckling.

Det nya handbollsvattnet är ett exempel. Genom att välja en hållbart producerad, klimatsmart förpackning, visar man på hur konsumenter kan göra enkla, hållbara val i vardagen.

– Hållbarhet är en viktig del av vår strategi. Det är både spännande och stimulerande att arbeta för mer hållbara sportevenemang, tillsammans med ett svenskt företag som Tetra Pak, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Tetra Pak fokuserar på att utveckla klimateffektiva, cirkulära och förnybara förpackningslösningar och står för svenskt kunnande och innovation med fokus på resurseffektivitet.

Kartongförpackningar är ett bra val då de till största delen är växtbaserade, effektiva att transportera och materialeffektiva. De återvinns som pappersförpackningar. Nu finns också vatten i kartongförpackning som alternativ till andra material, för tillfällen när man är på språng.

– Vårt samarbete med handbollslandslaget är en spännande möjlighet för oss att lyfta viktiga frågor kring hållbarhet i partnerskap med en inflytelserik organisation och nå en bred målgrupp. Vi utvecklar framtidens hållbara förpackningar och gör det goda valet enkelt för konsumenter, säger Berit Hoffmann, Marketing Director på Tetra Pak.

I Sverige säljs stora mängder förpackat vatten, inte minst i sportsammanhang. Vatten i kartong är ett bra val jämfört med andra material enligt livscykelanalyser* utförda av tredje part.

– Kommande Handbolls-EM i januari blir ett avstamp för hur svensk handboll ska utvecklas avseende hållbarhet. Vårt samarbete med Tetra Pak är sanktionerat även av Europeiska Handbollsförbundet. Nu tar vi första steget att verka för mindre användning av plastflaskor inom handbollen, säger Krister Bergström, vd för Handbolls-EM 2020 AB.

OM SVENSKA HANDBOLLSLANDSLAGET

Svenska Handbollslandslaget AB är ett bolag med kommersiellt fokus. Det ägs till 100 procent av Svenska Handbollförbundet. SHLAB:s uppdrag är att säkra kommersiell framgång genom utvecklade relationer med näringslivet och metodiskt mediaarbete, baserat på hållbara värderingar och god handbollstradition. 

OM HANDBOLLS-EM 2020

Handbolls-EM 2020 är ett dotterbolag till Svenska Handbollsförbundet. Bolaget har ansvar för att utveckla och genomföra handboll-EM för herrar i Sverige 9–26 januari 2020. Med mästerskapet så engagerar vi över två miljarder tv-tittare och närmare 400 000 besökare i arenorna. Kommande mästerskap är också det första mästerskapet där bolaget sätter normen för hur ett hållbart handbollsmästerskap ska genomföras.

OM TETRA PAK

Tetra Pak är världens ledande företag inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Vi samarbetar med våra kunder och leverantörer för att erbjuda säkra, innovativa och miljöanpassade produkter, som varje dag tillgodoser behovet hos miljontals människor i över 160 länder runtom i världen. Med över 25 000 anställda världen över, tror vi på en långsiktig och hållbar attityd till vår affärsverksamhet och tar vårt ansvar som ledande i vår industri. Vårt motto ”Bevarar det goda” uttrycker vår affärsfilosofi att göra livsmedel säkra och tillgängliga, överallt. Mer information om Tetra Pak hittar du på www.tetrapak.se.