Nyheter

Herr / 7 april 2022

6 000 sålda biljetter till mästarmötet

Nästa lördag spelar Sverige första hemmamatchen sedan EM-guldet i januari och över 6 000 biljetter är sålda till matchen mot regerande världsmästaren Danmark. 

– Det ska bli underbart att spela inför hemmapubliken igen, säger försvarsgeneralen Max Darj. 

När Niclas Ekberg satte straffen på slutsignal i Budapest den 30 januari innebar det Sverige blev europamästare första gången på 20 år och att det efter finalförluster i OS 2012, EM 2018 och VM 2021 äntligen blev guldjubel igen.

På påskafton kommer europamästarna att hyllas i Malmö Arena i samband med säsongens sista landskamp. Och det är ett prestigemöte att vänta då Danmark är dubbel regerande världsmästare efter VM-gulden 2019 och 2021.

I dagsläget har runt 6 000 biljetter sålts, varav runt 1 500 sålts till handbollsföreningar i framför allt Skåne. Dessa ungdomslag bland annat få möjlighet att fota sig tillsammans med EM-trofén i samband med matchen.

– Att få lyfta guldtallriken är en av de häftigaste upplevelserna jag varit med om och jag blir glad av att veta att många barn och ungdomar kommer att få möjlighet att känna på och fotas med den i Malmö. Jag hoppas att det kan inspirera dem och ge dem drömmar om att senare i livet få representera Sverige i mästerskap, säger Max Darj.

Dessutom har runt 300 ungdomar från olika delar av Malmö bjudits in till matchen via projektet Hand the Ball i en gemensam insats av Svenska Handbollslandslaget AB, Malmö Stad, Malmö Arena och de lokala klubbarna HK Malmö och IFK Malmö.

Sverige och Danmark möttes tre gånger förra året. Danmark vann VM-finalen i Kairo med 26–24 och en landskamp i Hillerød inför OS med 31–30, medan Sverige vann med 33–30 när lagen möttes i gruppspelet i OS.

Matchen mot Danmark den 16 april startar 16.00 och sänds på SVT. Biljetter säljs via Handbollslandslaget.se/biljetter.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån