Nyheter

Herr / 13 mars 2021

Albin Lagergren: ”De kan ställa till det”

18.00 på lördag kväll ställs Sverige mot Algeriet. Gårdagens sjumålsskytt Albin Lagergren var besviken efter det snöpliga slutet och vill se bättre fart i spelet idag.
– Vi blev för stillastående under slutminuterna, sade Lagergren strax efter slutsignal igår. 

Matcherna i OS-kvalet i Berlin duggar tätt. För Sverige gäller det att skaka av sig det oturliga poängtappet igår och blicka fram mot lördagens uppgift mot Algeriet.

Medan Sverige kommer med en poäng i bagaget föll Algeriet mot Slovenien med 28–36. Albin Lagergren minns dock tillbaka till vinterns VM när nordafrikanerna utmanade blivande semifinalisterna Frankrike.

– De kan ställa till det för många lag. Det såg man i VM mot Frankrike, sade Lagergren på gårdagens presskonferens efter slutsignal.

Vad kan bli bättre från er?

– Lite mer fart tycker jag. Både i andra fas och i anfallsspelet. Komma i högre fart och gå mer för det. Vi blev lite för stillastående under slutminuterna. Sen tycker jag försvaret stod bra i hela matchen. Något fel här eller där men det får man leva med.

Albin Lagergren blev med sina sju mål Sveriges bästa målskytt mot Tyskland.

– Jag var lite förbannad på mig själv när jag missade under vårt viktiga övertalsspel i slutet. Men på det stora hela var det en okej insats.

Kändes det som en förlorad poäng?

– Ja, men det är klart. I och med att vi förde hela andra halvlek och var tre mål upp. Det känns surt, menar Lagergren som fortsatte:

– Men nu är det bara att släppa denna matchen och ladda om till Algeriet. Det är bara att köra på.

Foto: Bildbyrån