Nyheter

Herr / 5 april 2018

Andrésson: ”Viktigt att många är delaktiga”

Första landskampen sedan EM-silvret i januari och det är ett starkt Kroatien som ställer upp mot Sverige i Eskilstuna i afton. ”Vi måste fortsätta att visa den attityd vi gjort i de tidigare landskamperna, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

• • •

Sverige knäckte Kroatien på deras hemmaplan i Split i januari, nu kommer kroaterna till Sverige för att ta revansch. Den första av två möten spelas i kväll inför en fullsatt Stiga Sports Arena i Eskilstuna.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson samlade sin trupp i måndags och kan se tillbaka på några bra dagar.
– Vi har fått träffa spelarna igen och samla ihop laget efter EM. Dessutom har vi fått möjlighet att ta hand om en del kroppar som behövt det och hjälpt dem med rehabövningar. Handbollsmässigt har vi haft färre träningar än vanligt, men det har varit bra kvalité på de vi har haft.
Vad har du för förväntningar på laget inför matcherna mot Kroatien? 
– Framför allt måste vi fortsätta att visa den attityd vi gjort i de tidigare landskamperna. Det ska finnas en vilja att försvara målet och springa på kontringar och anfallsmässigt vill jag att vi andvänder hela ytan för att skapa besvärliga situationer för kroaterna. Vi har en målsättning och vilja att vinna, men vi kommer inte att göra slut på någon spelare. Det är viktigt att vi gör bra ifrån oss och då är det viktigt att många är delaktiga.
Truppen fick några återbud inför samlingen. Är det bara av ondo? 
– Vi har möjlighet den här veckan att låta spelare som har besvär av skador eller som har spelat att återhämta sig lite mer, samtidigt har vi inte så många dagar inför VM-kvalet i sommar, så på så sätt hade jag gärna haft alla med. Vänder man på det finns det inte så många tillfällen att testa spelare som ligger på gränsen eller inte har varit med på så många samlingar. Nu får de chansen att kliva in och visa att de är bättre än de som fått förtroendet tidigare.
Hur blir det för dig att leda ett landslag i din hemstad? 
– Det blir naturligtvis kul, men samlingen har varit som andra samlingar. Man hänger på hotellet, jobbar och åker till arenan, så på ett sätt märker man inte att man är i Eskilstuna. Men det blir nog speciellt i kväll med familj och goda vänner på läktarna.
Den andra matchen mot Kroatien spelas i Himmelstalundshallen i Norrköping på lördag klockan 16. Biljetter finns att köpa på handboll.ebiljett.nu.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån