Nyheter

Herr / 8 januari 2022

EM-genrepet mot Nederländerna ställs in

Det blir inget landskamp mellan Sverige och Nederländerna i Estrad Alingsås i eftermiddag. Detta efter att lagen fått ett positivt resultat vardera efter gårdagens PCR-tester. 

– Det är ett tråkigt beslut att fatta, men samtidigt ett självklart sådant som vi alla står bakom, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig. 

När resultaten från de senaste PCR-testerna kom sent i går kväll konstaterades det att Hampus Wanne fått ett positivt svar. Även en av de nederländska spelarna fick samma besked.

– Liksom med de som testat positivt tidigare är Hampus symptomfri och mår bra. Han hade corona i november, men då det gått så många veckor är det här att klassa som en ny infektion och därför isoleras han från övriga truppen tillsvidare, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag.

– Smittspridningen i både Sverige och Europa har exploderat den senaste tiden och hur försiktiga vi än är i att minimera kontakterna med personer utanför så kommer tyvärr positiva fall även hos oss.

Sverige kommer nu att kliva tillbaka till träning och umgänge i mindre grupper inför avresan till Slovakien på tisdag.

– Vi är alla oerhört trötta på det här, men får fortsätta att fokusera på att göra det bästa utefter de förutsättningarna som hela tiden ändras. Det är förstås jättetråkigt för Hampus, även om både han och vi hoppas att han kan vara tillbaka snart, säger förbundskaptenen Glenn Solberg som på måndag kommer att besluta om eventuella byten i truppen.

Även den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist är fortsatt isolerad efter att hans test också var positivt. Lucas Pellas, som inte varit med laget under uppladdningen, lämnade också ett positivt PCR-test i går och kommer att ansluta till laget tidigast i början av nästa vecka.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån