Nyheter

Herr / 7 januari 2020

Ingen Appelgren eller Lagergren i kväll

Sverige kommer till spel med 17 man i kvällens EM-genrep. Kim Ekdahl Du Rietz är tillbaka medan Mikael Appelgren och Albin Lagergren inte spelar mot Egypten i Estrad Alingsås.

Det är i kväll dags för sista matchen inför EM och liksom i söndags så står Egypten för motståndet. Inför avresan till Alingsås står det klart att Mikael Appelgren och Albin Lagergren inte spelar i kväll. Däremot är Kim Ekdahl Du Rietz tillbaka efter att ha stått över matchen i söndags på grund av halsont.

– För Mikaels del är det inget nytt, men vi behöver vara kloka i vår matchning av honom för att han ska hålla hela turneringen och vi har i planeringen haft med att inte spela honom i båda landskamperna inför för att spara på kroppen, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

– Albin har haft känningar i sin fot, men det blir hela tiden bättre och han kunde gå för fullt på träningen i går. För oss är matchen på fredag viktigare än den i dag och då har vi valt att inte spela Albin och Mikael, men vi räknar med båda i EM-premiären på fredag.

Känner du någon oro inför EM-premiären på fredag? 

– Nej, vi har ett fantastiskt bra medicinskt team som kommer att göra allt som är möjligt för att alla spelare ska vara i bästa tänkbara skick. Det finns inget i dag som talar för att någon av våra uttagna spelare inte ska kunna spela på fredag.

Vad hoppas du få ut från dagens match? 

– Framför allt handlar det om att få med sig en bra känsla när vi går in i turneringen och jag tycker att det har sett riktigt bra ut på de träningar vi har haft den senaste veckan. Nu får vi en sista möjlighet att i matchmiljö testa nya lösningar och finslipa detaljer inför EM.

Matchguide med laguppställningar
Alla grupper och matcher i EM