Nyheter

Herr / 26 januari 2021

Inger mer VM-spel för Linus Persson

Högernian Linus Persson, som tvingades utgå från matchen mot Slovenien i fredags, flyger i dag hem till Paris. 

– Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM, säger han. 

Linus Persson har under VM i Egypten imponerat och startade Sveriges fem första matcher. Efter Hampus Wanne är han också lagets främsta målskytt i turneringen med sina 20 fullträffar.

Åtta av dem kom i segermatchen mot hemmanationen Egypten i onsdags.

– Det har varit jättehärligt att då vara med här och spela VM och det har varit positivt att få en så stor roll i laget, därför känns det förstås tråkigt att behöva sluta tidigare, säger Helsingborgspågen som numera spelar för franska US Ivry.

Efter att ha fått en rejäl smäll i matchinledningen mot Slovenien utgick han senare i den första halvleken och det konstaterades senare att han drabbades av en hjärnskakning. Som ersättare flögs Albin Lagergren ner till Kairo.

– Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över, säger han.

Under förmiddagen har Persson lämnat truppen.

– Jag hade ju gärna flugit tillbaka ner till VM-finalen och hejat på grabbarna. Jag har ju sagt hela tiden att jag tror att vi kan gå dit och det finns ju ingen anledning att tro något annat just nu.

Svenska landslagsläkaren Daniel Jerrhag:

– Linus har förbättrats påtagligt sedan skadan, men vi har konstaterat att han inte kan bli redo för ytterligare deltagande i turneringen.

Sveriges nästa match i VM är kvartsfinalen mot Qatar som spelas i morgon (onsdag) klockan 20.30 svensk tid.

Text: Daniel Vandor
Foto: Mattias Bergeld/Bildbyrån