Nyheter

Herr / 23 januari 2022

Isak Persson ut – Max Darj in

Dagens dystra besked: Isak Persson är skadad och har spelat färdig i EM. 

Dagens glada besked: Max Darj är tillbaka i den svenska truppen för första gången på tio dagar. 

En dryg timme före avresan till matcharenan i Bratislava fick lagkamraterna det glada beskedet att Max Darj är spelklar till matchen mot Tyskland 18.00. Efter att ha spelat premiären mot Bosnien & Hercegovina den 13 januari testade linjespelaren positivt för covid-19 och har suttit i karantän sen dess. Morgonens test var dock negativt och under eftermiddagen fick han beskedet från Europeiska Handbollförbundet att han är spelklar.

– Oerhört skönt, de senaste dagarna har varit frustrerade och jag har längtat efter att komma tillbaka till laget, säger Darj.

Dagens tråkiga besked är att Isak Persson, som mästerskapsdebuterade i torsdags och har gjort fyra mål på fyra avslut i de två matcherna han hunnit spela, inte kommer till spel mer i EM. I matchen mot Polen i fredags landade han fel och en magnetröntgen har konstaterat att han har en spricka i båtbenet i högerhanden.

Daniel Pettersson och Niclas Ekberg, liksom ledarna Björn Sätherström och Patrik Sigsjö, är fortfarande kvar i karantän på grund av covid-19.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån