Nyheter

Herr / 26 juli 2021

Jonathan Carlsbogård: ”Måste börja arbeta bakåt”

Efter 31 insläppa mål mot Bahrain i premiären vet Sverige var den stora förbättringspotentialen finns inför måndagens möte med Japan.

– Vi måste börja arbeta bakåt och få bättre träffar, säger vänsternian och försvarstrean Jonathan Carlsbogård.

Trots det svajiga försvarsspelet fick Sverige med sig två poäng i den dramatiska premiären mot Bahrain. Jonathan Carlsbogård erkänner att spelet var långt i från bra.

– Vi var inte där riktigt. Vi förlorade onödiga man-mot-man situationer och unnar oss att gå ner någon procent i allt vi gör. Då ser det tyvärr ut som det gör.

Varför fick ni inte rättat till era brister i spelet?

– Bahrain gjorde det bra. Det måste man ge dem. De hade bra tajming i sitt försvarsspel samtidigt som vi gjorde fler tekniska fel än vad vi är vana vid. Alla är medvetna om att det var för dåligt bakåt. Nu får vi hoppas att det inte återupprepas. Eller, det kommer det garanterat göras men vi måste minska tillfällena.

Din försvarskollega Max Darj menade efter matchen att det var en bra väckarklocka för er. Håller du med?

– Hundra procent. Vi fick en ordentlig väckarklocka samt två poäng. Det är en styrka att gå i från en skitmatch med två poäng. Det är inte alltid man gör det. Det kan bli så att man grinar på varandra och sprider stress i gruppen. Men vi höll ihop det på ett bra sätt.

Sveriges kommande motståndare, Japan, fick en mardrömsstart på sitt hemma-OS. I premiären mot Danmark släppte de in hela 47 mål.

– Det var mycket kontringar vilket vi också vill provocera fram. Men vi måste börja arbeta bakåt isåfall och hjälpa varandra. Vi behöver få bättre träffar.

Likt många andra svenskar på plats i Tokyo är detta Jonathan Carlsbogårds första OS.

– Det är jäkla mäktigt. Hela konceptet med byn är häftig. Det är en jävla stor grej att vara här. Jag försöker bara njuta så mycket det går. Samtidigt vill man vara redo när det väl är dags. Som nu mot Japan.

Vad säger du om två poäng och ytterligare en väckarklocka?

– Haha, två poäng blir bra. Väckarklockan har vi redan fått.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån