Nyheter

Herr / 19 januari 2020

Lagergren och Pettersson byts in

Sverige för två byten i truppen inför kvällens EM-match mot Norge. Albin Lagergren och Fredric Pettersson tar plats i den svenska matchtruppen. 

Klockan 18.30 gör Sverige upp med hittills obesegrade Norge i huvudrundans andra match. Där får Sverige klara sig utan Jesper Nielsen som ådrig sig en axelskada i matchen mot Portugal. Han ersätts av i truppen av Fredric Pettersson, till vardags i franska Montpellier, som funnit på plats med EM-truppen sedan samlingen den 1 januari och bland annat spelade genrepet mot Portugal. Detta innebär att det blir spel i fjärde raka mästerskapet för Jönköpingssonen. Nielsen bor kvar med laget tillsvidare.

Albin Lagergren skrivs också in i den svenska truppen efter att ha missat alla matcher efter premiärsegern mot Schweiz. Det innebär att Jack Thurin skrivs ut ur truppen. Därmed har Sverige använt sig av av de två byten som är tillåtna. Skulle Sverige ta sig till semifinal eller match om femtepris finns möjlighet till ytterligare två byten.

– I och med att Jesper inte kan spela behöver vi en till trea i försvaret och där håller Pettersson hög klass, samtidigt som han är ett vasst alternativ framåt. Kul också att Albin är tillgänglig igen, det ger oss fler möjligheter i vårt spel, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Albin Lagergren:

– Det har varit jobbigt att inte kunna vara med och bidra på planen de senaste matcherna, men det känns bra att vara tillbaka nu. Så länge hoppet om semifinalplats finns komma vi att göra allt vi kan för att nå dit.

Matchen mot Norge sänds på TV6 och Viaplay.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån (montage)