Nyheter

Herr | Ligalandslag / 23 september 2022

Ligalandslaget matchar mot Norge

Förbundskaptenen Dennis Sandberg samlar herrarnas ligalandslag i Kungsbacka i oktober. 16 spelare från huvudsakligen Handbollsligan kommer att möta Norges rekruttlandslag två gånger om. 

Det svenska seniorlandslaget möter Tyskland (Mannheim 13 oktober) och Danmark (Göteborg 16 oktober) i EHF Euro Cup när de europeiska ligorna tar landslagsuppehåll. Samtidigt kommer ligalandslaget att samlas fyra dagar i Kungsbacka och bland annat möta Norges motsvarighet i ett dubbelmöte 14 och 15 oktober.

– HK Aranäs och Kungsbacka kommun har gett oss möjligheten att träna och spela matcher i Kungsbacka och det ser vi väldigt mycket fram emot. Det blir vår första samling med ligalandslaget sedan i våras, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg.

Då tg han ut en rutinerad trupp med Bundesligaspelare som Simon Jeppsson, Jonathan Edvardsson och Emil Mellegård och Norges rekruttlandslag besegrades bland annat med 33–29 i en inofficiell landskamp.

Den här gången är det större fokus på spelarna i Handbollsligan, varifrån 14 av de 16 uttagna spelarna kommer.

– Vi har med Alfred Jönsson från Skjern som står för rutinen i den här truppen och så ger vi Casper Liljestrand, som till vardags spelar i Polen, chansen. I övrigt är det spelare som har gjort det väldigt bra i Handbollsligan under våren och inledningen av den här säsonger. Några av dem gjorde också väldigt fina ungdomsmästerskap för Sverige i somras, som hemmaspelarna Alexander Lindén och Johan Ericsson, Kelvin Roberts (bilden) och Kasper Palmar, säger Sandberg.

– Jag vet inte vilken trupp Norge kommer att komma med, om de kommer att ha med sina utlandsproffs eller om de också satsar på spelare från den inhemska ligan, men oavsett kommer vi att få en bra värdemätare på var våra killar står någonstans.

LIGALANDSLAGETS TRUPP

Fredag 14 oktober, 19.00: Norge rekrutt (Kungsbacka sporthall)
Lördag 15 oktober, 16.00: Norge rekrutt (Kungsbacka sporthall)

Målvakter:
Simon Möller, IK Sävehof
Alexander Lindén, HK Aranäs
Casper Liljestrand, Gornik Zabrze
Vänstersex: 
Kelvin Roberts, IK Sävehof
Axel Andersson, Lugi HF
Mittsex: 
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstd
Johan Ericsson, HK Aranäs
Högersex:
Sebastian Karlsson, IK Sävehof
Hampus Karlsson, Ystads IF
Vänsternio: 
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold
Jonathan Svensson, Ystads IF
Fredrik Olsson, Lugi HF
Mittnio: 
Casper Käll, Lugi HF
Gustav Davidsson, Hammarby IF
Högernio: 
Kasper Palmar, Ystads IF
Theo Übelacker, Lugi HF

Text: Daniel Vandor
Foto: EHF/Kolektiff images